top of page

Platbrood met ham, ricotta en vijgen 


Platbrood met ham, ricotta en vijgen 
Platbrood met ham, ricotta en vijgen 

Dit is echt een van de makkelijkste broodjes die je kunt maken als lunch, maar wel ontzettend lekker. Het is weer helemaal vijgen seizoen en in dit gerecht spelen die dan ook de hoofdrol. Even een tip van ons: Omdat vijgen bijna niet narijpen worden ze vrijwel rijp geplukt. Een rijpe vijg heeft een leerachtige schil en voelt zacht en elastisch aan. Afhankelijk van de soort kan de schil verschillend van kleur zijn. Een vijg mag in ieder geval niet hard zijn. Vijgen met bruine vlekjes op de schil zijn al bedorven of zullen het binnen enkele uren zijn.


Dit broodje is erg makkelijk om te maken en het duurt nog geen 10 minuten voordat je deze lunch hebt gemaakt. Ideaal als je toch even wat nieuws wilt proberen maar niet zo veel tijd of zin hebt. De kleine platbroden kun je onder andere kopen bij de Albert Heijn.
Wat heb je nodig voor 4 personen:

8 platbroden

250 gram ricotta

200 gram serranoham 

80 gram rucola 

4 á 6 verse vijgen 

80 gram Parmezaanse kaas (krullen)


Doe de platbroden in het tosti-ijzer of in de oven, volg hierbij de gebruiksaanwijzing die op de verpakking staat. Smeer daarna een beetje ricotta over de platbroden gevolgd door de rucola, serranoham. 


Snijd de vijgen in partjes en leg deze op de serranoham op de platbroden. Strooi of rasp een beetje Parmezaanse kaas over de platbroodjes. Je kunt er ook nog een beetje peper over doen als je dat lekker vindt. Enjoy!
Valenrosa-1.png
bottom of page