top of page

Plaattaart met pittige mascarpone en tomaatjes


Plaattaart met pittige mascarpone en tomaatjes
Plaattaart met pittige mascarpone en tomaatjes

Ik ben gek op plaattaarten want het is super makkelijk om te maken en eigenlijk altijd lekker. Ik gebruik hier altijd een rol vers bladerdeeg voor, want dat is veel makkelijker dan het ingevroren bladerdeeg. Tegenwoordig kun je vers bladerdeeg bij veel supermarkten verkrijgen. Mocht je deze plaattaart met tomaten nu last minute willen maken en je hebt nog bladerdeeg in de vriezer, dan kun je dat natuurlijk ook gebruiken. Let er wel op dat het bladerdeeg dan niet uitgedroogd is want dat kan ook gebeuren in de vriezer. Dan krijg je een harde laag op het bladerdeeg als het bladerdeeg ontdooit.


Dit is weer een receptje met een beetje pit, maar zoals jullie weten houden wij daarvan. Als je zelf niet goed tegen pittig kunt, kun je het beste wat minder sriracha gebruiken. Gebruik dan bijvoorbeeld eerst 1 theelepel en proef het mascarponemengsel dan even. Het zou zonde zijn als je het straks te pittig is. Ik had deze leuke kleuren tomaatjes gekocht bij de groenteboer in Rotterdam, maar ik zag toevallig laatst dat ze ook allerlei kleuren kleine tomaatjes bij de Albert Heijn hebben. Als je deze niet kunt vinden kun je ook kleine rode tomaatjes gebruiken.Wij hadden bij deze plaattaart nog een heerlijk kopje tomatensoep. Je zou bij deze plaattaart met pittige mascarpone en tomaatjes ook een frisse salade kunnen serveren. Ik vind het persoonlijk zelf wat weinig om alleen deze plaattaart te eten.


Heb jij deze plaattaart met tomaatjes en mascarpone gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten want wij zijn erg benieuwd naar jouw creatie!


Wat heb je nodig voor 4 personen:

1 rol vers bladerdeeg

150 gram mascarpone

3/4 eetlepel sriracha of 1 theelepel

400 gram tomaatjes (bij de Albert Heijn hebben ze kleine gekleurde)

1 handje verse basilicum

peper en zout

1 ei


Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht en bekleed een bakplaat met bakpapier.Rol het verse bladerdeeg uit en leg het bladerdeeg op het bakpapier. Gebruik een mesje om lijnen te maken langs de lijnen van het bladerdeeg maar dan 1 cm naar binnen. Als je dit een klein beetje insnijdt zul je zien dat de randen mooi omhoog komen.


Doe de mascarpone in een kom samen met de sriracha en meng goed door. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en smeer het mascarpone mengsel uit over het bladerdeeg tot het ingesneden randje. Snijd de kleine tomaten doormidden en leg deze met de gesneden kant naar boven. Scheur de verse basilicum klein en strooi deze over en tussen de tomaatjes en breng de plaattaart op smaak met peper en zout.Kluts het ei los in een kommetje en bestrijk de randen van het bladerdeeg met het ei. Zet de plaattaart voor 20 á 30 minuten in de oven.bottom of page