top of page

Pizza met groene asperges en beukenzwammen


Pizza met groene asperges en beukenzwammen
Pizza met groene asperges en beukenzwammen

Dit is een snelle en makkelijke pizza die je kunt maken als je niet zoveel tijd hebt. Normaal zijn wij altijd erg fan van zelf pizzadeeg maken, maar bij deze pizza gebruiken we een kant en klare bodem. Dit maakt het net even wat makkelijk als je snel wat moet eten maar toch zelf een pizza wilt maken. Op deze pizza gaat geen tomatensaus zoals op de meeste pizza’s. Het belangrijkste ingrediënt in deze pizza is dan ook mozzarella. Ben je ontzettende fan van kazen? Dan kan je er ook eventueel nog een Franse kaas opdoen. Heb jij deze pizza gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten. Wat heb je nodig voor 1 pizza:

1 rol vers pizzadeeg 

250 gram groene asperges 

140 gram beukenzwammen 

1 zakje geraspte mozzarella 

1 kleine bol mozzarella 

2 eetlepels olijfolie 

1 hand verse basilicum 


Verwarm de oven voor op 230 graden hete lucht en laat de bakplaat in de oven mee voorverwarmen. 


Rol het verse pizzadeeg uit en verdeel 3/4 van het zakje geraspte mozzarella over de bodem, maar leg het ongeveer 1 cm van de kant af. Snijd de houterige onderkanten van de groene asperges en gooi deze weg. Snijd nu de asperges doormidden en leg deze over de geraspte mozzarella op de pizza. Snijd nu de onderkanten van de beukenzwammen af en verdeel ook deze over de pizza. Druk de asperges en beukenzwammen een beetje in de bodem. 


Strooi nog een klein beetje geraspte mozzarella over de asperges en beukenzwammen. Haal de bol mozzarella uit het zakje en scheur hier stukjes af en verdeel dit over de pizza. Je mag het natuurlijk ook keurig in plakjes snijden, maar scheuren in net zo makkelijk. Doe de olijfolie in een kommetje en bestrijk de randen van de pizza met olijfolie. Doe dit met een kwastje of met je vinger. 


Gaar de pizza ongeveer 15 minuten in de oven. Wanneer de pizza uit de oven komt scheur je de verse blaadjes basilicum erover.
Comments


bottom of page