top of page

Pizza hummus met gegrilde groenten


Pizza hummus met gegrilde groenten
Pizza hummus met gegrilde groenten

Pizza, wie houdt er niet van? Ik vind het op z’n tijd in ieder geval erg lekker. Meestal ga ik voor een lekkere klassieke pizza, maar soms sta ik ook wel open voor een hele andere combinatie! Deze pizza met hummus en gegrilde groenten is een heel goed voorbeeld.


De laatste tijd maken we veel meer verschillende soorten pizza. Onze pizza bruschetta of pizza met pesto, groene asperges en burrata bijvoorbeeld. Ik zou er zelf in eerste instantie nooit voor hebben gekozen, maar sinds ik het heb geprobeerd… hou ik wel van die aparte combinaties op een pizza.Toen ik afgelopen week een pakket van Magioni thuis kreeg met hun courgette- en bloemkool bodems, wilde ik toch weer een lekkere andere pizza proberen. Er zat een lekkere hummus in het pakket, dus het was een teken.


Hummus en gegrilde groenten eet ik ook vaak op een broodje, dus waarom niet op een pizza. Het blijft een goede combinatie, en geloof me… op een pizza is het ook mega lekker! Lekker een beetje mozzarella erop en hij is af. Hier thuis is het een blijvertje en nu is het aan jou om uit te zoeken of jij ook van andere combinaties bent.


Heb jij deze lekkere pizza van Magioni gemaakt? Maak dan een foto en tag ons op social media @valenrosasrecepten. Wij zijn benieuwd of het bij jullie ook een blijvertje wordt en wat jullie ervan vonden.


Pizza hummus
Pizza hummus

Wat heb je nodig voor 2 pizza’s:

2 Magioni paprika pizzabodems

100 gram Maza hummus

100 gram gegrilde groente (paprika, courgette, aubergine)

75 gram mozzarella

Peper en zoutVerwarm de oven voor op 220 °C en bak de pizzabodems 6 minuten voor.

Snijd de groenten en grill deze in een pan met een beetje peper en zout.

Haal de pizza’s uit de oven en verdeel de hummus over de pizzabodems. Top deze af met de gegrilde groente en de mozzarella.

Vervolgens gaan de pizza’s nog 4 minuten de oven in totdat de mozzarella smeuïg is.Valenrosa-1.png
bottom of page