top of page

Pittige gele curry mosselen


Pittige gele curry mosselen
Pittige gele curry mosselen

Het is weer echt mosselseizoen en wij hebben dan ook een mega grote pan lekkere mosselen gemaakt. We kennen denk ik allemaal wel de standaard mosselen met witte wijn en een zak kant en klare curry. Deze mosselen maak je in een lekkere pittige gele curry saus. Hierdoor krijgen je mosselen een heerlijke smaak. Wanneer je niet zo van pittig houdt raad ik aan om de rode pepers eruit te laten. Een curry pasta is vaak niet pittig, dat komt door de pepers of chilipoeder die je er zelf door doet. Kijk wel even goed op het pakje van de gele curry want daar staat vaak hoe pittig het is.


Bij de standaard versie eten wij vaak lekkere sausjes bij de mosselen maar dat is voor dit recept eigenlijk helemaal niet nodig. De mosselen krijgen zo veel smaak van de curry. Dit recept om zelf pittige curry mosselen te maken is ook eigenlijk heel makkelijk om te maken. De mosselen zijn natuurlijk binnen 3 a 6 minuten klaar, kijk wel even goed of ze open gaan en daarvoor moet de curry 25 minuten zachtjes pruttelen. Het enige werk is eigenlijk om de paprika’s en de uien te snijden.Bij deze mosselen hebben wij heerlijk zelf afgebakken stokbrood gegeten, maar je kunt er natuurlijk ook patat of aardappeltjes bij serveren. Het is maar net wat je lekker vindt Deze pittige Thaise mosselen zijn echt ontzettend lekker en net even wat anders dan anders. Deze pittige Thaise mosselen kruid je eigenlijk met een curry pasta en daarna nog met wat paprika en een stengel citroengras. Deze stengel citroengras moet je even kneuzen voordat hij de pan in gaat, je hoeft hem dat ook niet te snijden want je haalt hem er later ook weer uit. Je kunt hem het beste kneuzen door op de stengel met de achterkant van je mes te slaan. Herhaal dit een aantal keer en je citroengras is gekneusd. Dit doe je om ervoor te zorgen dat de smaken van het citroengras vrij komen.


Het koken van deze pittige mosselen is echt een aanrader als je fan bent van lekker pittig eten. Door de pepers die je aan de curry toevoegt krijg je mosselen in een pittige saus. Ik denk dat het overigens ook erg leuk is om een keer pittige mosselen van de barbecue te maken maar daar moeten we eerst een goed recept voor ontwikkelen.


Heb jij deze pittige gele curry mosselen gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten. Wij zijn erg benieuwd naar jullie reactie.
Wat heb je nodig voor 4 personen:

4 kilo mosselen

2 sjalotten

2 tenen knoflook

2 a 3 rode pepers

2 rode paprika’s

2 gele paprika’s

1 stengel citroengras

120 gram gele curry pasta

800 ml kokosmelk

200 gram spinazie

4 eetlepels vissaus

2 bosuien

1 limoen


Snijd de sjalot, knoflook en rode pepers fijn en zet een grote pan op het vuur. Het moet echt een grote pan zijn waar de mosselen allemaal in kunnen en je de ruimte hebt om de schudden. Heb je dit niet, gebruik dan 2 losse pannen, maar maak de saus voor de mosselen wel in 1 pan en verdeel daarna over 2 pannen. Zet de pan op het vuur en voeg een beetje zonnebloemolie toe. Bak de fijngesneden sjalotten, knoflook en pepers en snijd ondertussen de paprika’s in dunne reepjes.


Voeg daarna ook de paprika toe aan de pan en kneus het citroengras en gooi alles bij de rest in de pan. Roer goed door en laat even 3 minuten bakken. Voeg daarna de gele curry pasta toe en bak nog een paar minuten terwijl je roert. Schenk daarna de kokosmelk erbij en laat dit geheel 25 minuten zachtjes pruttelen.


Begin tussendoor met het afspoelen van de mosselen en gooi de kapotte schelpen weg of de mosselen die niet meer dichtgaan.


Roer na de 25 minuten de spinazie en de vissaus door de curry en haal de stengel citroengras eruit. Snijd de bosui en knijp de limoen uit en voeg ook dit toe aan de pan.


Voeg nu de mosselen toe aan de pan. Als je 2 pannen hebt giet je nu de heft van de currysaus in de tweede pan en verdeel je ook de mosselen over de pannen. Zet de deksel op de pan(nen) en laat 3-6 minuten stomen op middelhoog vuur. Schud daarna flink met de pan en kijk of de mosselen open gaan staan, dan zijn ze namelijk goed. Zorg ervoor dat die heerlijke curry saus met groenten lekker tussen de mosselen komt.


Tip: serveer bij de mosselen wat brood of patat
Comments


bottom of page