top of page

Pindakaas banaan croissant met pure chocolade


Pindakaas banaan croissant met pure chocolade
Pindakaas banaan croissant met pure chocolade

Wij zijn echt gek op croissants en dan met name met een vulling, al hoewel ik de klassieke met jam ook erg lekker vind. Van het merk Danerolles hebben wij deze heerlijke croissants gemaakt. We wilden een keertje iets anders dan anders en hebben daarom deze pindakaas banaan croissant met pure chocolade gemaakt. Deze smaak zal je echt omverblazen, zo ontzettend lekker! Het leuke is dat deze croissants er ook superleuk uit zien. Je kunt ze bijvoorbeeld maken als je een brunch hebt, voor Valentijnsdag of met Pasen.Ik heb al een aantal keer zelf croissantdeeg willen maken maar dat is echt ontzettend veel werk. Daarom koop ik eigenlijk altijd een rol croissantdeeg van Danerolles. Ideaal als je ze toch zelf wilt bakken, maar er niet al te veel tijd in wil steken. Sinds kort zijn Rosa en ik ook video’s aan het maken en in de eerste video van Val maakt ze deze heerlijke croissants. De video kun je hier kijken.


Heb jij deze speciale croissants met pindakaas, banaan en chocolade gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten. Wij zijn erg benieuwd naar jouw creatie.


Wij hebben een video opgenomen hoe je deze heerlijke croissant maakt, klik hier voor de video.


Wat heb je nodig voor 6 croissants:

1 grote verpakking croissants Danerolles

1 ei

60 gram pure chocolade

2 bananen

Pindakaas


Verwarm de oven op 180 graden. Haal het deeg uit de verpakking, rol het uit en snijd op de snijlijnen. Klop het ei los in een kommetje. Rol de croissants op en bestrijk met ei. Gaar de croissants voor 15 minuten in de oven.


Smelt de chocolade au bain-marie en laat een beetje afkoelen. Wacht tot de croissants helemaal zijn afgekoeld en snijd ze daarna in de lengte doormidden. Besmeer de croissants met pindakaas en snijd de banaan in dunne plakjes. Leg de plakjes banaan op de pindakaas en leg de bovenkant van de croissant erop.Besprenkel de croissants met de gesmolten chocolade, dit kun je doen met een lepel of spuitzak. Enjoy!


Valenrosa-1.png
bottom of page