top of page

Piadina’s met serranoham en gegrilde groenten


Piadina's met serranoham en gegrilde groenten
Piadina's met serranoham en gegrilde groenten

Piadina is eigenlijk dun Italiaans flatbread. Het is dan ook wat dikker en steviger dan de normale wraps die we kennen en dunner dan naanbrood. De piadina’s die gebruikt worden in dit recept koop je dan ook kant en klaar bij de meeste supermarkten zoals bij de Albert Heijn. Doordat het Italiaans is ligt het ook bij de pasta afdeling. Dit gerecht kun je zowel als diner als lunch eten. Samen met mijn huisgenoten in Rotterdam hadden we dit gegeten als diner en hadden we 2 piadina’s per persoon. De piadina’s grill je op het laatste nog even tussen het grill apparaat. Heb je deze niet? Grill de piadina’s dan om de beurt in de grillpan hier moet je ze dan wel even omkeren zodat hij aan beide kanten gegrild is. Heb jij dit gerecht gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten.Wat heb je nodig voor 4 personen (2 piadina’s pp)

2 courgette 

2 aubergine 

2 rode uien 

7 zongedroogde tomaatjes 

3 theelepels tomatenpuree 

5 takjes verse tijm 

5 takjes verse rozemarijn 

2 pakjes serranoham 

2 bollen mozzarella 

8 Piadina’s


Benodigdheden:

Grill apparaat 


Begin met het snijden van courgette en de aubergine. Doe dit in wat dikkere grote plakken. Verwarm het grill apparaat met een beetje olijfolie en grill de courgette en aubergine om de beurt. Leg de gegrilde groenten op een bord en zet apart. Het is niet erg dat het afkoelt want je grilt de piadina later nog. Laat de grill hierna aanstaan want je gaat straks de piadina’s nog grillen. 


Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht. 


Snijd voor de saus de uien fijn en bak deze in een koekenpan met een beetje olijfolie. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in kleine plakjes en voeg deze toe bij de ui. Bak dit ongeveer 3 minuten op laag vuur. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak even kort mee. Roer het goed door en voeg daarna 300 ml water, de tijm en de rozemarijn toe. Laat de saus zachtjes op laag vuur inkoken en roer af en toe. 


Snijd de mozzarella in dunne plakken en zet apart. Verdeel nu een beetje saus over de helft van de piadina. Je klapt hem straks om dus het hoeft maar op 1 helft. Leg op de saus die je op de piadina hebt gesmeerd, 2 plakken aubergine gevolgd door 3 plakken courgette. Leg op de courgette 1 of 2 plakken serranoham. En leg als laatste op de serranoham nog 2 of 3 plakjes mozzarella. Klap je piadina nu dicht en gril hem nog even in het grill apparaat totdat je mooie grill strepen krijgt op de piadina en de mozzarella gesmolten is. Herhaal dit proces totdat alles op is. Serveer gelijk. 


Leg de piadina’s die klaar zijn op een bakpapier beklede bakplaat en doe deze in de oven. Zo blijft de rest warm.


Valenrosa-1.png
bottom of page