top of page

Pesto met pistache en het radijsbladeren


Pesto met pistache en het radijsbladeren
Pesto met pistache en het radijsbladeren

We kennen natuurlijk allemaal de standaard pesto met pijnboompitten en basilicum, maar mijn Franse nichtje Florence kwam met dit leuke recept. De pesto maak je nu niet op basis van basilicum maar met het blad van de radijs. Normaal gooi je dit eigenlijk weg dus dit is ook nog eens een no waste recept. Om het toch helemaal anders te doen gebruiken we pistachenoten in plaat van de pijnboompitten en het zal je verbazen. Deze pesto is echt ontzettend lekker!! Wij eten deze pesto op brood, toast of gebruiken het om door de pasta te doen. Zo heb je een heerlijke pasta pesto. 


Maak deze pesto met de keukenmachine en je bent binnen 5 minuten klaar, makkelijk kan het niet. Heb jij deze pesto met pistache en het blad van radijs gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten. 


Wat heb je nodig:

2 handen radijsbladeren

1 teen knoflook 

60 gram ongezouten pistachenoten 

60 gram Parmezaanse kaas 

1 citroen 

olijfolie 

zout en peper 


Begin met het wassen van de radijsbladeren, want hier zit vaak erg veel zand in. Nadat je de bladeren hebt gewassen doe je ze in de keukenmachine samen met de knoflook, pistache en Parmezaanse kaas. Snijd de citroen doormidden en knijp 1 helft uit boven de keukenmachine. 


Voeg nu olijfolie toe totdat het een smeuïge pesto is geworden. Voeg niet in een keer te veel olijfolie toe maar doe dit beetje voor beetje. Maak de pesto af met een beetje peper en zout naar smaak.


Valenrosa-1.png
bottom of page