top of page

Pecan broodjes


Pecanbroodjes recept
Pecanbroodjes recept

Voor deze broodjes kun je ons wakker maken. Het zijn lekkere krokante broodjes door het bladerdeeg, dat een klein beetje plakkering is door de ahorn siroop. De binnenkant is heerlijk zacht en smeuïg, want daar zit de pecannoten vulling. Bij het schrijven van dit recept krijg ik al weer zin in een broodje.Gevlochten broodjes met pecannoten

Deze broodjes moet je vlechten want, zoals je het op de foto ziet zijn het een soort van gevlochten broodjes maar dan makkelijker. Ik heb zo goed mogelijk geprobeerd om uit te leggen hoe je de broodjes moet vouwen. Eigenlijk is het super makkelijk maar je moet het even door hebben. Bedenk goed, dat het uitgesneden deeg uit drie delen bestaat. In het midden heb je een leeg stukje voor de vulling en aan beide kanten snijd je het deeg in zodat je slierten hebt gemaakt om zo het broodje mee dicht te vouwen.


Recept kleine broodjes met pecannoten
Kleine broodjes met pecannoten


Pecan broodjes maken

Bestrijk de broodjes na het bakken nog met een beetje ahorn siroop en verdeel daarna de overgebleven pecannootjes over de broodjes. Ik vind het altijd fijn om aan de buitenkant te zien wat er in het broodje zit. Zo ziet iedereen dat er in ieder geval pecannoten inzitten. Ik vind het fijn om de noten nog even grof te hakken maar dit hoeft niet perse. Je zou ook grove noten kunnen gebruiken.


Heb jij deze pecannoten broodjes gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten want wij zijn erg benieuwd naar jouw creatie.


Recept pecannoten broodjes
Recept pecannoten broodjes

Wat heb je nodig voor 6 pecannoten broodjes:

1 rol vers bladerdeeg

190 gram pecannoten

50 gram boter

80 ml ahorn siroop + extra

80 ml lichte basterdsuiker

Bloem om het werkblad mee te bestuiven

1 ei


Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht en pak een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Strooi de pecannoten op het bakpapier en verdeel de noten. Rooster daarna de pecannoten voor 8 minuten in de oven en laat afkoelen, maar houd de oven wel aan en zet op 220 graden. Houd van de noten wel 40 gram over om straks over de broodjes te strooien.


Doe de andere 150 gram pecannoten in de keukenmachine (met mesjes) en voeg daar de boter, 80 ml ahorn siroop en basterdsuiker aan toe. Mix dit tot een een homogene massa. Haal het bladerdeeg uit de verpakking en bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol het bladerdeeg daarop uit. Snijd hier 6 rechthoekige plakken van, van 10x15 cm.Snijd nu van elk uitgesneden plakje de zijkanten in voor 5 cm doe dit alleen aan de verticale zijkanten en snijd deze 7 keer in. In het midden houd je dus een vlak over waar de vulling straks op komt en de ingesneden sterepen vouw je dan om de beurt over de vulling zodat je echt een vlecht krijgt. Verdeel de pecanvulling over het bladerdeeg dus over het niet ingesneden gedeelte, dus de binnenkant. Vouw nu de ingesneden strepen om de beurt over elkaar over de vulling, zodat je een vlochtbroodje krijgt. Leg de broodjes op de met pakpapier beklede bakplaat.


Klop het ei los in een kommetje en bestrijk de broodjes met het losgeklopte ei. Bak de broodjes in de oven voor ongeveer 20 minuten. De broodjes moeten mooi goudbruin zijn en dan zijn ze klaar. Laat ze afkoelen op een rooster. Besprenkel de broodjes met nog een beetje ahorn siroop, hak de overgebleven pecannoten grof en en verdeel daarna over de broodjes.


Geniet van deze overheerlijke broodjes.
Comments


bottom of page