top of page

Pastasalade met granaatappel en doperwten


Pastasalade met granaatappel en doperwten
Pastasalade met granaatappel en doperwten

Wanneer het van dat warme weer is eet ik in Rotterdam vaak een lekkere en makkelijke salade. Deze zomerse salade is heerlijk fris door de granaatappel en heeft toch een klein zuurtje van de citroen. Ik heb voor deze pastasalade hele leuke ster-vormige pasta gebruikt die ik bij de Italiaanse traiteur in Rotterdam heb gekocht. Ik zou voor deze pasta een fijne en kleine pasta gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld ook orecchiette (pasta soort) kopen, deze is verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Je kunt bij de pasta eventueel nog een beetje vis of vlees serveren, maar je kunt het natuurlijk ook helemaal Vega laten.


Heb jij dit recept gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten. 


Wat heb je nodig voor 4 personen:

300 gram pasta 

150 gram doperwten 

150 gram granaatappelpitjes 

1 handje verse munt 

1 handje verse peterselie 

2 eetlepels appelciderazijn 

3 eetlepels olijfolie

peper en zout 

1 citroen


Haal de doperwten uit de diepvries en doe ze in een kom met koud water om te ze laten ontdooien. Wanneer je hier warm water voor gebruikt zullen de doperwten bruiner worden en gaan ze indeuken. 


Kook nu de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Ik had voor dit recept al losse granaatappel pitjes gekocht. Je kunt ook een hele granaatappel kopen alleen dan moet je de pitjes er nog uithalen. Snijd hem dan in grote stukken en snijd in de schil, hierdoor zullen we meeste pitjes eruit vallen. Soms moet je met je vingers nog een beetje peuteren om ze er allemaal uit de krijgen. 


Snijd de verse munt en peterselie fijn. Wanneer de pasta gekookt is en je hem hebt afgegoten voeg je er 1 eetlepel olijfolie, peper en zout aan toe. Laat de pasta afkoelen. Doe de granaatappel, munt, peterselie, ontdooide doperwten in een ruime kom. Wanneer de pasta afgekoeld is voeg je deze toe aan de kom.


Strooi nu de rest van de olijfolie over de salade samen met de appelciderazijn en naar smaak nog een beetje zout en peper. Rasp de schil van de halve citroen en pers de helft van de citroen uit. Voeg nu als laatste de schil en het sap toe aan de salade. Hussel nog even goed door.
Σχόλια


bottom of page