top of page

Pasta schelpen met tabasco-chipotlesaus en pesto


Pasta schelpen met tabasco-chipotleaus en pesto
Pasta schelpen met tabasco-chipotleaus en pesto

Wij eten meestal wel een aantal keer in de week pasta, omdat we echte pasta fan zijn. Wel is het leuk om elke keer een andere saus te maken. Deze saus is erg lekker en een beetje pittig. Je kunt de saus net zo pittig maken als je zelf wilt. Door de tabasco-chipotlesaus krijgt de saus een beetje een rokerige en licht pittige smaak.


Door zelf een pesto te maken van walnoten krijgt deze pasta nog meer smaak. Verder zitten er in dit gerecht inderdaad geen groenten. Het is dan ook lekker om hier een kleine salade bij te maken. Ook kun je plakjes tomaat en mozzarella snijden zodat je een Italiaanse tomatensalade erbij kunt eten. De tabasco-chipotlesaus is bij de meeste supermarkten te koop. 

Wat heb je nodig voor 4 personen: 4 theelepels tabasco-chipotlesaus    400 gram tomatenblokjes uit blik  1 ui 2 tenen knoflook cayennepeper naar smaak  400 gram grote schelp pasta  1,5 hand basilicum  80 gram walnoten  60 gram Parmezaanse kaas  9 eetlepels olijfolie  peper  zout

Benodigdheden: ovenschaal hakmolen of staaf mixer 

Begin met het snijden van de ui en knoflook en bak deze in 2 eetlepels olijfolie.


Voeg nu de tabasco-chipotlesaus toe en bak dit kort mee op laag vuur. Als je de saus niet zo pittig wilt gebruik dan minder chipotlesaus. Wil je de saus nou wel wat pittiger? Voeg dan nog een beetje cayennepeper toe.Voeg nu de tomatenblokjes toe samen met wat peper en zout. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.


Kook ondertussen de pasta schelpen volgens de aanwijzing op de verpakking. 

Neem een hakmolen of gebruik eventueel een staafmixer om de pesto mee te maken. Doe de walnoten, de rest van de olijfolie, Parmezaanse kaas en basilicum in de hakmolen. Pureer dit tot een fijne pesto. Voeg eventueel nog een beetje olijfolie toe wanneer de pesto te dik is. 

Zet de ovengrill aan. 

Wanneer de pasta schelpen zijn gekookt giet ze af en voeg toe aan de tomatensaus. Roer hier de helft van de pesto door. Schep nu de pasta in een ovenschaal en giet de rest van de pesto over de schelpen. 

Gril de pasta ongeveer 5 minuten onder de grill zodat de pesto goudbruin en knapperig wordt. 

Eet smakelijk!

bottom of page