top of page

Pasta met vodka roomsaus


Pasta met vodka roomsaus
Pasta met vodka roomsaus

Dit heerlijke recept heb ik van Femke, een vriendin uit Rotterdam. Zij is helemaal fan van deze pasta dus ik moest hem van haar toch ook een keer proberen. In eerste instantie vond ik het een beetje spannend om te proeven, want ik was benieuwd hoe erg die vodka terug zou komen in de smaak. Eigenlijk proef je de vodka niet terug zoals je hem kent van een shotje in de kroeg. Door de pasta is het echt veel lekkerder.


Door er zelf wat chilivlokken en een rode chilipeper aan toe te voegen wordt het wel een beetje pittig. Wanneer je hier niet zo goed tegen kunt, gebruik je gewoon wat minder of laat je de chilivlokken weg. Door de mozzarella er op het einde door te roeren krijg je van die heerlijk gesmolten kaas slierten. Ontzettend lekker. 


Wat heb je nodig voor 4 personen:

2 teentjes knoflook

1 rode peper

1 eetlepel chilivlokken

250 gram cherrytomaten

flinke scheut vodka 

1 pakje Tomato Frito (350 gram)

400 gram pasta 

250 ml kookroom

1 bol mozzarella 

Verse basilicum

Parmezaanse kaas 

Peper en zout naar smaak 


Snijd de knoflook en de rode peper fijn. Bak de knoflook en rode peper in een scheutje olijfolie en voeg de chilivlokken toe. Snijd ondertussen de tomaatjes door de helft en doe deze ook in de pan en bak dit op middelhoog vuur. 


Doe er dan een scheutje vodka bij, pas hier wel mee op want dit kan ontvlammen. 


Doe de Tomato Frito erbij en laat even pruttelen. Kook ondertussen de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. 


Doe de kookroom bij de Tomato Frito en roer dit goed door. Voeg de gekookte pasta toe, scheur de mozzarella in kleine stukjes en roer dit er als laatste doorheen. Dit laat je een beetje smelten zodat je lekkere kaasslierten krijgt. 


Garneer je pasta met verse basilicum en Parmezaan en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
Comments


bottom of page