top of page

Pasta met een geroosterde paprikasaus, garnalen en pistache


Pasta met gerookte paprikasaus en garnalen
Pasta met gerookte paprikasaus en garnalen

Deze pasta is een van mijn favorieten, want ik ben dol op garnalen en gerookte paprika. Dit recept heb ik voor het eerst gemaakt voor de opa en oma van mijn vriend en die zaten te smullen. Ik vind het erg lekker om de pistache even kort fijn te hakken, maar Rosa vindt het lekker om de pistache heel te laten. It is up to you. In eerste instantie denk je misschien dat het een werk is om de paprika’s te roosteren maar dit valt heel erg mee. Wanneer je geen gasfornuis hebt moet je de paprika’s sowieso in de oven roosteren. Wij hebben nog wel een gastfornuis dus ik heb de paprika’s daarop geroosterd. Dit geeft echt veel meer smaak aan de paprika’s dan wanneer je ze even kort bakt.


De bedoeling van deze heerlijke romige saus is dat de saus goed met de pasta kan binden. Het is daarom ook belangrijk om de gekookte pasta nog even goed door die lekkere saus te roeren. Zo is de saus goed verdeeld. Wanneer je garnalen gaat kopen voor deze pasta adviseer ik ongekookte garnalen vers of uit de vriezer. Ga niet voor de voorgekookte garnalen want die worden erg snel taai. Om eerlijk te zijn vind ik dat echt zonde want hierdoor krijgen de garnalen ook veel minder smaak. Het is heel lastig om met de voorgekookte en gegaarde garnalen te koken want je bakt ze heel snel te lang. Het aller beste is natuurlijk de verse grote garnalen die ik altijd op de markt in Rotterdam koop.


Misschien denk je in eerste instantie dat pistache een rare combinatie is bij dit gerecht, maar het maakt het gerecht echt af. Wij zijn altijd al dol geweest op pistachenoten en met dit gerecht is het een echte passende smaakmaker. Wij hebben voor grote dikke pastaslierten gekozen die je kunt kopen bij de grote Albert Heijnen. Papa vindt dit bijvoorbeeld heel onhandig eten dus die zou eerder gaan voor een kleine pasta zoals een fussilli.


Heb jij deze heerlijke pasta met gerookte paprikasaus, garnalen en pistache gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten want wij zijn erg benieuwd naar jouw creatie.


Recept voor een romige paprika tomatensaus met garnalen
Pasta romige paprika tomatensaus met garnalen en pistache

Wat heb je nodig voor 4 personen:

3 rode paprika’s

1 witte ui

2 tenen knoflook

1 rode peper

6 tomaten

1 grote hand verse basilicum

200 ml slagroom

400 gram pasta naar keuze

450 gram reuzengarnalen

1 handje pistachenoten


Rooster de paprika op het fornuis of in de oven. Wanneer je voor de oven gaat rooster je de paprika’s ongeveer 40 minuten op 200 graden totdat ze helemaal zwart zijn aan de buitenkant. Je kunt de paprika’s ook roosteren op het fornuis. Leg de paprika’s dan op de pit en zet het vuur zachtjes, hierdoor wordt de schil van de paprika zwart. Blijf er wel continu bijstaan. Wanneer de paprika’s zwart geblakerd zijn aan de buitenkant leg je ze in een kom en dek je deze af met folie en laat 10 minuten nagaren. Haal na 10 minuten het folie van de kom en laat afkoelen.


Snijd de ui, knoflook en rode peper fijn en zet een pan met een beetje olijfolie op het vuur. Bak hier de ui, knoflook en rode peper in en snijd ondertussen de tomaten in stukken. Doe dit bij de pan en zet het vuur laag en laat zachtjes pruttelen.


Schraap ondertussen met een mesje de zwart geblakerde schil van de paprika. Snijd daarna ook de zaadlijsten eruit en doe de paprika’s in een blender. Mix dit tot een gladde saus. Voeg de basilicum toe en mix nog een keer. Doe de paprikasaus daarna in een kom. Zet het vuur uit en laat het tomaten/ui mengsel iets afkoelen en doe daarna in de blender. Mix dit ook tot een gladde saus. Doe daarna beide gladde sauzen terug in de pan en breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur zachtjes en voeg de slagroom toe. Laat de saus nog 20 minuten zachtjes pruttelen.


Zet ondertussen een pan op het vuur en kook de pasta volgens de aanwijzigingen op het pak. Bak de garnalen in een pan, bak ze niet te lang want dan worden ze taai.


Wanneer de pasta is gekookt roer je deze nog even lekker door de saus. Schep de pasta op de broden en garneer met garnalen en pistache en eventueel met verse basilicum.Comments


bottom of page