top of page

Passievrucht macarons


Recept passievrucht macarons
Passievrucht macarons

Voor macarons kun je ons beiden eigenlijk wel wakker maken. Die heerlijke knapperige buitenkant met de zachte binnenkant. Ik zou er nu wel eentje lusten. Als wij in Frankrijk zijn dan kopen we eigenlijk altijd wel wat macarons. Ik vind die hele grote gespoten macarons ook heel mooi waar ze bijvoorbeeld frambozen echt als vulling gebruiken. Ik moet zeggen dat ik grotere macarons weer lastiger vind om te maken dan de kleintjes.Macarons zijn zo duur omdat er veel amandelmeel in gaat, en omdat het heel specifiek werk is. Bij een taart en cake komt het allemaal niet zo nauw als bij macarons. Je hebt voor dit recept dan ook wel echt een thermometer nodig. Als je deze niet hebt, zou ik eerlijk gezegd ook niet aan dit recept beginnen want je moet heel precies werken. Bijvoorbeeld het suikerwater dat je moet verwarmen, mag echt niet boven de 120 graden komen anders zullen je macarons mislukken.


Wij hebben meerdere recepten van macarons op onze website, maar dit vind ik wel echt een heerlijke frisse zomer variant. Ik eet zelf ook vaak passievrucht door mijn kwark en die pitjes vind ik heerlijk. Als je zelf geen fan bent van de pitjes van de passievrucht dan kan je deze er ook heel goed uitlaten. Haal dan het sap van de passievrucht even door een zeefje. Als je moeite hebt met het opspuiten van mooie gelijke rondjes, dan geven wij je in het recept een aantal tips om je macarons mooi op te spuiten. Zelf macarons maken. Met dit recept maak je de klassieke macarons op basis van Italiaanse meringue.Heb jij deze passievrucht macarons gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten want wij zijn erg benieuwd naar jouw creatie!


Wat heb je nodig voor passievrucht macarons:

200 gram amandelmeel

200 gram poedersuiker

kleurstof (geel)

150 gram eiwit

55 ml water

200 gram suiker

snuf zout


Vulling:

200 gram boter

160 gram poedersuiker

3 passievruchten


Benodigdheden:

Thermometer

Keukenmachine


Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe het amandelmeel, de poedersuiker, de kleurstof en de helft van het eiwit in een grote kom en roer dit goed door met een spatel totdat je een soort homogene massa krijgt. Doe daarna het water met de suiker in een pannetje en breng dit aan de kook. Houdt hier de thermometer bij de hand.


Doe de andere helft van het eiwit in een kom met het zout en klop dit met de mixer, begin pas met mixen wanneer het water/suiker mengsel een temperatuur heeft bereikt van 113 graden. Zet daarna de mixer aan en wanneer het water/suiker mengsel een temperatuur van 118 graden heeft bereikt haal je het pannetje van het vuur.


Giet het water/suiker mengsel al kloppend op de eiwitten en klop dit mengsel totdat het tot 37 graden (lauwwarm) is afgekoeld.


Schep nu 1/3 van het opgeklopte eiwit bij het amandelmengsel en roer goed door. Voeg daarna, wanneer het goed gemengd is, de rest van het eiwit toe en spatel dit totdat het mengsel slapper begint te worden. Het mengsel heeft de juiste structuur bereikt als het zachtjes van je spatel afloopt.


Doe daarna het mengsel in een spuitzak met een gladde spuitmond van ongeveer 1 cm doorsnee op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Je kunt het mengsel overigens niet bewaren, het is heel belangrijk dat je gelijk begint met het spuiten van de macarons. Spuit de macarons met ongeveer een doorsnee van 3,5 cm. Je zou ook wat rondjes op het bakpapier kunnen tekenen als je het lastig vindt om op gevoel gelijke rondjes te spuiten. Draai dan wel het bakpapier even om als je hierop hebt getekend. Wij hebben in Frankrijk een heel makkelijk matje met deze cirkels gekocht. Deze kun je ook goed online bestellen.Klop de onderkant van de bakplaat een paar keer op het aanrecht zodat je alle luchtbelletjes eruit haalt. Laat de macaronschelpen nu ongeveer 1 uur drogen op kamertemperatuur. Je moet na ongeveer 1 uur de macarons aan kunnen raken met je vinger zonder dat er beslag aan je vingers blijft plakken. Het is heel belangrijk om te macarons te laten drogen anders zetten ze uit in de oven in plaats van dat je mooie voetjes krijgt.


Bak de macarons na ongeveer 1 uur drogen op 150 graden hete lucht ongeveer 14-18 minuten gaar. Wanneer de macarons uit de oven komen haal je gelijk het bakpapier van de bakplaat, en haal je de macarons pas van het bakpapier af nadat ze helemaal zijn afgekoeld


Als het goed is, is de boter al lekker zacht omdat je deze aan het begin van dit recept als uit de koelkast hebt gehaald. Klop de boter luchtig met de mixer op de hoogste stand. Wanneer de kleur van de boter witter begint te worden voeg je de poedersuiker toe. Laat dit ongeveer 8 minuten op de hoogste stand mixen. Hol met een lepeltje de passievruchten uit en doe dit sap met de pitjes door de botercrème. Je zal zien dat je botercrème ook een mooie kleur krijgt. Als je nou niet gek bent op die knapperige pitjes dan kun je het sap ook even zeven.. Doe daarna de botercrème in een spuitzak. Spuit de botercrème op een kant van de macarons en doe een bovenkant op de macaron en voilà.Valenrosa-1.png
bottom of page