top of page

Passievrucht limonade


Passievrucht limonade
Passievrucht limonade

Wanneer het van dat warme weer is moet je natuurlijk veel blijven drinken, maar af en toe zijn wij dat water en de siroop uit de supermarkt een beetje zat. Met dit recept maak je zelf heel gemakkelijk siroop. Je doet er zelf passievrucht bij waardoor het de smaak van passievrucht krijgt. Heb je nou geen passievrucht in huis? Doe dan wat rood fruit in een glaasje en plet dit met een vork. Doe de siroop en water erbij en je hebt een heerlijke rode vruchten limonade. Deze siroop is trouwens wat gezonder dan de meeste siroop in de supermarkten. Heb jij deze passievrucht limonade gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten. Wat heb je nodig voor 4 glazen:

200 ml water

180 gram suiker 

2 stuks passievrucht 

1 citroen

ijsblokjes

1 hand verse basilicum 


Doe het water en de suiker in een steelpan en zet dit op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur af als de siroop begin te koken en alle suiker is opgelost. 

Laat de siroop afkoelen. 


Snijd de passievrucht doormidden en lepel een halve passievrucht in elk glas. Snijd de citroen in vieren en knijp de partjes uit boven de glazen. Vul de glazen daarna met ijs en 1 eetlepel siroop. Wanneer je het wat zoeter wilt kunt je ook 2 eetlepels gebruiken. 


Verdeel de verse basilicumblaadjes in de glazen en roer als laatste nog even door.


Comments


bottom of page