top of page

Oma’s mosterdsoep


Oma's mosterdsoep
Oma's mosterdsoep

Deze mosterdsoep aten wij vroeger altijd bij onze opa en oma. Ontzettend lekker als je van mosterd houdt en eens een ander soepje wilt. Door de fond en de kookroom wordt de soep lekker romig. Onder het recept lees je nog een tip wat je kunt eten bij de soep. Heb jij deze soep gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten. Wat heb je nodig voor 4 personen:

1 sjalot 

40 gram roomboter 

40 gram bloem 

2 potten vleesfond van 380 ml per stuk 

300 ml water 

3 eetlepels grove mosterd

200 ml kookroom 

zout en peper 


Wil je iets bij de soep serveren? Lees dan de tip onder het recept!


Begin met het snijden van de sjalot in kleine stukjes en smelt de boter in de pan. Bak daarna de sjalot in de pan totdat deze een beetje glazig is en voeg daarna de bloem toe en roer door met een garde. Voer al roerend beetje voor beetje het vleesfond toe en roer goed door. 


Voeg daarna het water en de mosterd toe, roer dit door en laat het zachtjes 15 minuten pruttelen totdat het een licht gebonden soep is. Breng op het laatst nog op smaak met zout en peper. 


Tip: Serveer bij de soep dun gesneden plakjes stokbrood met kaas uit de oven. Snijd het brood in plakjes en leg op de bakplaat. Bestrooi dit met strooikaas en laat ongeveer 8 minuten smelten onder de grill.


Valenrosa-1.png
bottom of page