top of page

Nectarinetaart 


Nectarinetaart
Nectarinetaart

Naast het bakken zijn we beiden ook ontzettende fruit liefhebbers. Je ziet op onze website dan ook veel recepten waar fruit doorheen gaat. Deze taart wilde ik eerst maken met pruimen omdat we in onze tuin in Otterlo een aantal pruimenbomen hebben staan. Naast de pruimenbomen hebben we ook appelbomen, perenbomen, een walnootboom en een vijgenboom staan. Tussendoor ging ik op vakantie en toen ik terugkwam waren bijna alle pruimen al op. Papa en Rosa hebben er van lopen smullen. Voor dit recept heb je een kilo aan pruimen nodig, maar deze hadden we niet meer. Toen ik bij de groenteboer in Otterlo stond zag ik nectarines liggen en wisselde de pruimen in voor de nectarines. Ook een van mijn favorieten. 


Deze taart bestaat eigenlijk uit cakebeslag waarin je de lekkere verse nectarines legt. Doordat de taart uit cakebeslag bestaat is het een lekkere luchtige taart. Ideaal met dit warme weer. Heb jij deze heerlijke nectarinetaart gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten. 


Wil jij de food video van dit recept bekijken? Klik dan hier en zie stap voor stap hoe je deze nectarinetaart kunt maken.


Wat heb je nodig voor 1 taart:

1 kilo nectarines 

250 gram bloem

1,5 theelepel bakpoeder 

150 gram boter 

3 eieren 

150 gram kristalsuiker + extra

1 theelepel vanille extract 

120 ml melk 


Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Snijd de nectarines doormidden verwijder de pit en snijd de nectarines in dunne plakken en zet apart. 


Zeef de bloem en de bakpoeder boven een kom en roer dit door elkaar met een garde. Smelt daarna de boter in een steelpan en zet apart. 


Doe de eieren samen met de suiker en het vanille extract in een kom en mix dit met de mixer tot een schuimig geheel. 


Voeg nu beetje bij beetje het bloemmengsel aan het schuimige mengsel en roer dit door elkaar samen met een garde of spatel. Wanneer dit goed is gemengd voeg je de gesmolten boter toe. Roer ook dit weer door met een garde. 


Vet de bakvorm in met boter of eventueel de bakspray van Dr. Oetker. Giet nu een dun laagje beslag op de bodem van de bakvorm zodat de bodem helemaal bedekt is.


Verdeel nu de helft van de nectarines over het beslag in de bakvorm. Gier daarover de rest van het beslag en verdeel als laatste de nectarines over het beslag en druk deze een beetje in het beslag maar niet te ver anders verdwijnen ze straks in het beslag.

Strooi nog een beetje suiker over de gehele bovenkant van de taart en bak de taart daarna ongeveer 1 uur in de oven. 


Comentários


bottom of page