top of page

Naanbrood
Naanbrood

Thuis eten wij best vaak curry’s met naanbrood. Eerder kocht ik deze kant en klaar in de supermarkt maar eigenlijk is het super makkelijk om ze zelf te maken. Door ze zelf te maken kan je ook nog een beetje controleren wat erin zit. In de supermarkt worden er vaak weer extra smaakstoffen en suikers aan toegevoegd.


In dit recept gebruik ik een keukenmachine, omdat ik dat makkelijker vind dan het zelf kneden. Het moet namelijk 10 minuten gekneed worden, als je het zelf doet moet je dit wel met veel kracht doen. Ook adviseer ik het dan om 15 minuten te kneden. Als je toch geen zin hebt in curry kan je ook van je naanbrood een wrap maken. Beleg deze dan bijvoorbeeld met wat sla en falafel en een tzatziki saus. Ook erg lekker.


Wat heb je nodig voor 8 naanbroden:

300 gram bloem

125 ml warm water

7 gram gist (1 zakje)

1 theelepel suiker

100 gram Griekse yoghurt

1 teen knoflook

1 theelepel zout

40 gram roomboter

olijfolie

handje verse peterselie


Meng in eerst instantie het warme water, gist en de suiker samen in een kom. Blijf dit goed doorroeren zodat het gist zich kan ontwikkelen.


Doe de bloem in een andere kom samen met 1 eetlepel olijfolie en de Griekse yoghurt en giet hier de gist erbij. Snijd de peterselie fijn en voeg ook dit toe aan het deeg. Kneed dit deeg 10 minuten lang met deeghaken (of 15 minuten met de hand). Het moet uiteindelijk een mooi zacht deeg worden. Voeg na de 10 minuten het zout toe en laat het deeg nog 2 minuten kneden.


Haal het deeg uit de kom en maak er een bal van en leg deze heel even apart. Sprenkel nu een beetje olijfolie in de kom en leg het deeg weer terug. Keer nu het deeg om in de kom zodat aan beide kanten van het deeg olijfolie zit.


Laat nu het deeg 1,5 uur rusten.


Haal na 1,5 uur het deeg uit de kom en verdeel het deeg in 8 gelijke balletjes. Rol 1 balletje uit met een deegroller tot een diameter van 10 a 15 cm. Verwarm een koekenpan met een klein beetje olijfolie en bak je uitgerolde naan. Bak je naan ongeveer 2 a 3 minuten per kant op middelhoog vuur.


Smelt de boter kort in de magnetron en snijd de knoflook in kleine stukjes. Voeg de knoflook toe aan de boter. Keer het naanbrood af en toe even en haal hem uit de pan als hij bruine plekjes heeft gekregen. Bak het naanbrood niet te lang want dan wordt het te hard.


Leg je naambrood op een bord en smeer deze direct in aan beide kanten met een beetje knoflookboter. Herhaal dit proces totdat je alle naanbroden hebt gebakken.


Tip: lekker met curry of maak van je naanbrood een wrap en vul met salade, falafel en tzatziki.

Comments


bottom of page