top of page

Mueslirepen met chocolade


Gezonde muslirepen maken
Gezonde muslireep

Gezonde mueslirepen

Overheerlijke homemade mueslirepen met een chocolade laag. Gemaakt met gezonde ingrediënten als zaden, pitten en noten. Binnen 10 minuten staan ze in de koelkast op te stijven, chocolade laag erop en binnen een uur kan je er heerlijk van smullen. Na deze lekkere zelfgemaakte repen koop je ze nooit meer kant en klaar in de winkel.


Mueslireep maken
Recept voor recept met muesli

Mueslirepen maken

Ik ben zelf altijd gek op mueslirepen. Ik koop het vaak in de supermarkt omdat dat gewoon makkelijk is, maar als ik de tijd heb om ze te maken, zal ik altijd lekker mijn eigen versie maken. Hier thuis waren ze zo op, dus ik waarschuw je ze zijn onwijs goed!


Waarom je van dit recept gaat houdenRecept voor healthy muslirepen

Het is een veelzijdig recept: mix en match met alle ingrediënten die jij lekker vindt. Het is zo’n eenvoudig recept en je hoeft je echt niet precies aan dit recept te houden, dus kies en mix je favoriete noten en gedroogde vruchten bij elkaar en je krijgt altijd een heerlijke reep. Er zijn zoveel mogelijkheden!

Vrij van toegevoegde conserveermiddelen: door je eigen mueslirepen te maken, vermijd je toegevoegde conserveermiddelen die eigenlijk helemaal niet nodig zijn voor een lekkere reep.

Iedereen gaat ervan houden: vooral omdat je helemaal je eigen draai eraan kan geven. De combinatie van noten, zaden, pitten en chocolade is simpel het beste! De pindakaas en ahornsiroop maken het ook echt af.


Nogmaals… dit recept is zo makkelijk te variëren naar jouw smaak. Kies en mix en het wordt altijd goed.Mueslireep bewaren

Bewaar deze mueslirepen maximaal 1 week in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur. Als je wilt dat je mueslirepen extra knapperig blijven, bewaar ze dan maximaal 1 week in een luchtdicht bakje in de koelkast.


Recept voor een gezond tussendoortje
Gezonde snack maken

Heb jij deze heerlijke mueslirepen gemaakt? Maak dan een foto, zet hem op social media en tag ons @valenrosasrecepten. Wij vinden het altijd leuk om te zien wat jullie gemaakt hebben en wat jullie ervan vonden!


Aan de slag!


Wat heb je nodig:

90 gram havermout

50 gram kokosrasp

45 gram chia zaad

30 gram zonnebloempitten

30 gram pompoenpitten

90 gram gepofte quinoa

80 gram gemengde noten

1 theelepel kaneel

100 gram pure chocolade

50 gram pindakaas

25 gram ahornsiroop of maple syrup

2 eetlepels kokosolie

1 theelepel vanille extractVoeg alle droge ingrediënten toe aan een kom, behalve de chocolade. Roer even door elkaar en zet opzij.


Voeg de pindakaas, ahornsiroop, kokosolie en vanille extract toe aan een steelpannetje en verwarm op middelhoog vuur tot alles gesmolten en een geheel is.


Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en mix goed door elkaar. Verdeel het mengsel in een bakvorm en zet een half uur in de koelkast zodat de bodem hard wordt.


Smelt de chocolade en verdeel over de bodem. Zet nog een kwartiertje in de koelkast tot de chocolade hard is geworden. Snijd in bars en geniet van deze heerlijke gezonde mueslirepen.
Valenrosa-1.png
bottom of page