top of page

Mini kaneelkoekjes 


Mini kaneelkoekjes 
Mini kaneelkoekjes 

Deze mini kaneelkoekjes zijn erg lekker en gemakkelijk om te maken. Je kunt ze bijvoorbeeld als tussendoortje eten, maar ik doe ze ook vaak door mijn yoghurt want dat geeft dan net dat extra beetje knapperigheid. Laatst kwamen er twee vriendinnen een lekker kopje thee drinken en toen had ik ook deze kaneelkoekjes gemaakt en nou ze waren zo op. Iedereen vond ze heerlijk en doordat ze lekker luchtig en knapperig zijn ligt het ook niet zwaar op de maag.


Heb jij deze mini kaneelkoekjes gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten.

Wat heb je nodig voor 6 personen:

1½ theelepel kaneel

100 gram kristalsuiker

300 gram bloem

½ theelepel zout

240 gram boter 

125 ml ijskoud water

2 theelepels vanille extract

40 gram gezouten boter, gesmolten 


Verwarm de oven voor op 180 graden. 


Pak een bakje en meng de suiker met 1 theelepel kaneel met elkaar voor de kaneelsuiker.


Mix in een keukenmachine de bloem, ½ theelepel kaneel, zout en boter (in kleine blokjes) tot er een deegje ontstaat. Voeg de vanille-extract toe en het koude water (doe dit in eetlepels zodat je deeg niet te nat wordt. het moet een mooi samenhangend deeg worden wat je nog goed kunt kneden, niet al het water hoeft er dus in! 


Verdeel nog wat bloem over een bakpapiertje. Kneed het deeg in een bal. Verdeel het deeg in tweeën en rol het deeg uit op het bakpapier, zo dun als een kwartje. Verdeel een beetje gesmolten boter over het deeg met een kwastje en sprenkel de kaneelsuiker er overheen en snijd het deeg in kleine vierkantjes van 1 bij 1 cm. Herhaal dit met de andere helft van het deeg. 


Leg je bakpapier met toastjes voorzichtig op een bakplaat en verdeel de toastjes over de bakplaat. Zorg dat er genoeg ruimte tussen zit. Bak 14 minuten tot de toastjes goudbruin gekleurd zijn, laat helemaal afkoelen. Als ze net uit de oven komen zijn ze nog zacht, dit wordt vanzelf knapperig als ze afgekoeld zijn! 


Je kunt ze gemakkelijk één week bewaren in een goed afgesloten bakje. Geniet, eet het bijvoorbeeld als honeyloops met melk of een beetje yoghurt of gewoon simpel uit de hand ;) 


Valenrosa-1.png
bottom of page