top of page

Mini bosbessen bladerdeeg taartjes


Mini bosbessen bladerdeeg taartjes
Mini bosbessen bladerdeeg taartjes

Wanneer je snel een klein taartje wilt maken maar hier niet te lang mee bezig wilt zijn, is dit recept een echte aanrader. Doordat je bladerdeeg gebruikt, hoef je zelf geen bodem te maken. De bevroren bosbessen in dit recept maak je aan met wat limoen, munt, suiker en honing. Hierdoor wordt het een lekker fris taartje. Let wel op dat je de randjes van het bladerdeeg niet te klein maakt, anders overstromen de taartjes. Zorg dus dat deze randjes minimaal 1 cm zijn. Heb jij deze makkelijke en snelle taartjes gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten. 

Wat heb je nodig voor 4 mini taartjes:

4 plakjes bladerdeeg 

schil van een halve limoen

sap van een halve limoen

1 eetlepel honing

2 eetlepels suiker 

160 gram bevroren bosbessen 

1 ei 

2 takjes verse munt 


Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. 


Rasp de schil van een halve limoen en pers daarna het sap van deze halve limoen uit en doe dit in een kom. Voeg daarna de honing en suiker hieraan toe en roer goed door. Haal de bosbessen uit de vriezer en doe deze ook in de kom samen met wat fijn gesneden muntblaadjes. Roer het goed door zodat alle bosbessen bedekt zijn met het mengsel. 


Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de randjes van het bladerdeeg ongeveer 1 cm naar binnen zodat dit straks in de oven een randje wordt. 

Klop het ei los in een kommetje. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrijk de randjes van het bladerdeeg met het ei. Bak dit 10 minuten in de oven. 


Haal na 10 minuten de bodems eruit en verdeel de bosbessen over de bodems. Zet nu de mini taartjes terug in de oven en bak nog ongeveer 15 minuten. 


Serveer de mini bosbessen bladerdeeg taartjes direct.


コメント


bottom of page