top of page

Mexicaanse pizza


Mexicaanse pizza
Mexicaanse pizza

Wij zijn echt gek op pizza en dan met name de gezonde pizzabodems van Magioni. Deze zijn gezond want ze zitten vol met groente en zijn ook nog heel makkelijk om te maken. Je moet alleen niet vergeten om ze eerst even in de oven te doen zonder dat de pizza belegd is want dan worden ze nog knapperiger. Nu kennen we de standaard pizza met tomatensaus mozzarella en kaas wel, maar heb je ooit wel eens een Mexicaanse pizza gegeten? Wij vonden hem ontzettend lekker, want de bbq saus samen met de kip flakes en de pittige saus is echt een goede combinatie.Als je geen fan bent van pittig eten dan moet je eigenlijk twee dingen weglaten uit het recept. Het eerst zijn de plakjes jalapeno. Deze kleine groene peper is namelijk erg pittig. Het tweede onderdeel van de pizza wat je het beste weg kunt laten als je niet tegen pittig eten kunt is de saus. Deze maak je op basis van kwark en siracha en siracha is ook erg pittig. Je zou ook een heel klein beetje siracha kunnen toevoegen, maar dan is het eigenlijk kwark op je pizza. Ik zou dan eigenlijk de hele saus weglaten.


Pizza met BBQ-saus
Pizza met BBQ-saus

Sinds ik de kip flakes kebab heb gekocht voor deze pizza staat er vaak een bakje in mijn koelkast. Dit omdat er weinig calorieën in zitten en omdat ze erg lekker gekruid zijn. Als je niet alles voor deze pizza’s gebruikt, bewaar het dan voor bijvoorbeeld op een broodje of wraps.


Deze Mexicaanse pizza is dus wat gezonder dan de normale pizza, omdat je een groentebodem gebruikt. Als je zelf pizza gaat maken en ook het deeg dan moet je daar wel even tijd vooruit trekken. Als wij dus niet veel tijd hebben om te koken of even snel wat willen eten dan kiezen wij vaak voor deze pizza. Heb jij deze Mexicaanse pizza gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten want wij zijn erg benieuwd naar je creatie.


Wat heb je nodig voor 2 pizza’s:

2 bloemkool pizzabodems van Magioni

4 eetlepels BBQ saus

225 gram gebraden kip flakes kebab (Albert Heijn)

1 gele paprika

1 jalapeño

1/5 rode ui

1 bol mozzarella

2 eetlepels kwark of yoghurt

1 theelepel sirachaVerwarm de oven voor op 220 graden hete lucht.


Snijd alvast de paprika in stukjes, jalapeño in plakjes en snipper de ui. Als je niet tegen pittig kunt zou ik de jalapeño weglaten. Snijd ook de mozzarella in plakken en zet apart.


Schuif de pizzabodem voor ongeveer 5 minuutjes in de voorverwarmde oven zodat hij al een beetje knapperig kan worden voordat je hem belegt. Zodra de bodem uit de oven is kan je beginnen met beleggen.


Pizza pittige kip
Pizza pittige kip

Als de pizzabodem uit de oven komt smeer je op één pizza 2 eetlepels BBQ saus en beleg je de pizza met de kip flakes (je hoeft niet alles te gebruiken), paprika, jalapeño, rode ui en mozzarella. Doe dit bij beide pizza’s en schuif de pizza’s daarna in de oven. Gaar ze voor ongeveer 12 minuten.Maak ondertussen de pittige saus, kun je niet tegen pittig dan zou ik ook deze saus weglaten. Meng de kwark samen met de siracha en roer goed door. Je kunt de saus straks met een lepel over je pizza smeren maar je kunt ook snel een spuitzakje maken van een boterhamzakje. Vul het boterhamzakje met de saus en knijp alle saus naar 1 punt aan de onderkant van het boterhamzakje. Snijd nu een klein puntje af en je bent klaar om de saus over de pizza te spuiten.コメント


bottom of page