top of page

Mexicaanse mango smoothie


Mexicaanse smoothie met mango
Mexicaanse smoothie met mango


Een Mexicaanse Mangonada! Heerlijk voor warme zomerdagen. Al hebben wij deze niet heel veel deze zomer… Bevroren mango met limoensap, kokosmelk en vervolgens gelaagd met een pittige chamoy saus. Dit leuke tropische drankje is de perfecte mix van zoet en pittig. Het is verfrissend, gezond en mega lekker! Een heerlijke smoothie! Een keer wat anders dan je normaal gewend bent van een mango smoothie!


Mango smoothie

Een van mijn favoriete fruitsoorten in een smoothie is mango. Vaak maak ik een gezonde smoothie met mango, banaan en spinazie. Nu wilde ik een keer heel iets anders dan mijn standaard groene mango smoothie. Toen kwam ik deze tegen! Zelf zijn niet in Mexico geweest dus daar heb ik hem helaas niet kunnen proeven, maar toen ik hem zag wilde ik het gelijk maken. Zo heerlijk.


Hoe dan ook, een klassieke Mexicaanse smoothie is een Mangonada. Je verwacht niet dat het een standaard smoothie is omdat hij ook best pittig is. Het is een smoothie die zoet is, maar dus ook best pittig. Een leuke combinatie.Begin met de chamoysaus

Chamoy is in wezen een pittige Mexicaanse hete saus. Je kunt het op Amazon bestellen of gewoon thuis maken. Het is zo klaar! Omdat ik het graag thuis wilde maken is het wel iets anders dan de chamoysaus die je besteld op internet of die je krijgt in Mexico, maar deze viel al heel erg in de smaak hier thuis.


Meng alle ingrediënten voor de chamoy in een blender en het is klaar in een paar minuten. De saus is ongeveer een maand houdbaar in de koelkast.


Nu de mangonada

Het originele recept is gewoon heel veel verse mango gemengd met limoensap en ijs. Ik heb de mijne gemaakt met bevroren mango voor een dikkere structuur en kokosmelk om het nog romiger te maken. Bovendien hou ik echt van de combinatie van mango en kokos.


De sleutel tot de Mangonada zit hem echt in de manier hoe je de smoothie serveert.Laagjes!

Verdeel de mangosmoothie en chamoysaus in laagjes in je glas. Top het leuk af en een mooi gesneden mango!


Het is traditioneel om een ​​tamarindestok toe te voegen, maar hier kon ik heel lastig aan komen of ik moest het gaan bestellen ergens… dan maar zonder, maar voel je zeker vrij om er eentje te gebruiken. Zo maak je het net echt. ;)


En dat is het…drink de Mangonada terwijl het ijskoud is en geniet! Superleuk en lekker voor een zomerse dag!


Wat heb je nodig voor 2 personen:

Zelfgemaakte Chamoysauce:

½ pot abrikozenjam

Sap van 1 limoen

chilipoeder (kijk zelf hoe pittig je hem wilt)

1 eetlepel honing

Snuf zout


Mangonada:

160 gram bevroren mango

115 ml kokosmelk (van Alpro)

1 eetlepel limoensap

Handvol ijsklontjes

De eigen gemaakte Chamoysaus

Verse mango voor decoratie


Mix in een blender de mango, kokosmelk, limoensap en een handvol ijs tot een glad mengsel. Voeg naar wens meer ijs toe.


Schep een laagje mango-smoothie in het glas, bedek de smoothie met de chamoysaus, maak laagjes tot het glas vol is. Eindig met de chamoysaus. Voeg eventueel een tamarindestokje toe. Serveer met verse mango zoals op de foto en genieten van!Valenrosa-1.png
bottom of page