top of page

Makkelijke Nutella bakbaPasen staat nu echt bijna voor de deur. En dat is te merken ook. De ontbijt- en brunch gerechten worden momenteel ontzettend goed bekeken en ook op social media vliegen de paasrecepten me om de oren. Heerlijk! Ik houd wel van een lekkere brunch, met allemaal zelfgemaakte baksels en broden. Deze babka met nutella bijvoorbeeld. Een heerlijk vlechtbrood uit Oost-Europa met Nutella vulling. Een ontbijt waar je zeker vrienden mee gaat maken. Loopt het water je al in de mond? Bij mij wel hoor! Zodra het brood de oven in staat begint het zo lekker te ruiken in huis. Daar komt toch iedereen zijn bed voor uit? Zelfs de grootste slaapkop blijft dan niet meer liggen.Je zult verliefd worden op elke hap. Het is prachtig gedraaid en je kunt er altijd nog een lekker glazuurtje op maken van poedersuiker en citroen, maar geloof me… zo is hij al fantastisch.Wat is een babka en waar komt het vandaan?

Babka heeft een rijke geschiedenis. Toen ik meer las over dit brood, ontdekte ik dat het in het begin van de 19e eeuw is ontstaan ​​​​met de Pools-joodse gemeenschap. Overgebleven challah-deeg werd gevuld met jam of kaneel, opgerold en gebakken. De babka die we tegenwoordig overal zien, is veel rijker en zoeter dan dat het vroeger was. Tegenwoordig verstaan we onder een babka een gevuld, gerold brood met chocolade of amandelspijs.


Dit recept is niet zo ingewikkeld als je denkt want je hoeft het deeg helemaal niet zelf te maken. Ik heb ervoor gezorgd dat het een makkelijk en snel recept is, wat binnen een half uurtje op tafel staat! Makkelijk toch?Heb jij dit overheerlijke recept gemaakt? Maak dan een foto, zet hem op je social media en tag ons @valenrosasrecepten. Wij zijn altijd heel benieuwd naar jullie creaties en reacties op onze recepten.


Wat heb je nodig voor 1 brood:

2 grote rollen croissantdeeg kant en klaar

½ pot Nutella


Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.


Rol het croissantdeeg allebei in zijn geheel uit. Leg de twee stukken in de lengte naast elkaar en druk ze aan elkaar als 1 grote plak. Druk ook alle gaatjes zo goed mogelijk dicht.

Besmeer de lap rijkelijk met Nutella en rol in de lengte dicht.

Snijd met een scherp mes de rol open in de lengte, laat het uiteinde wel ongeveer 2 cm vast zitten. Vervolgens vlecht je die twee helften weer aan elkaar en leg het geheel in een ronde springvorm.


Bak gedurende 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Check tussendoor goed of het niet te hard gaat. De baktijd van het croissantdeeg kan afwijken van verschillende merken die je koopt. Kijk dus even voordat je hem in de oven zet op de verpakking.

Comentários


bottom of page