top of page

Makkelijke chocolade Maltesers taart


Recept voor een makkelijke chocoladetaart met Maltesers
Chocoladetaart met Maltesers

Deze simpele en snel te maken chocolade Maltesers taart is ideaal als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, maar toch iets lekkers wilt maken. Deze taart is machtig, dus begin met een klein stukje maar hij is zo lekker dat je door wilt blijven eten. Ik had deze taart gemaakt toen er 2 oude vriendinnen bij ons in Otterlo kwamen eten en ze vonden hem heerlijk, dus had ik ze gelijk maar een stukje meegegeven voor thuis.Deze taart is eigenlijk niks anders dan suiker, maar man man man wanneer je deze taart geproefd hebt wil je niet anders. Het makkelijke aan deze taart is dat je hem ook niet in de oven hoeft te bakken, wel moet hij minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Het chocoladetaart recept hieronder is dan ook iets wat je heel goed met kinderen kunt maken, dus echt kidsproof heet dat tegenwoordig. Hoe leuk is het om samen die koekjes te breken en de Maltesers en mini marshmallows over de taart te strooien?


Je zou natuurlijk ook een chocoladetaart kunnen bestellen maar dit is echt een heel makkelijk recept en je hebt niet veel ingrediënten nodig dus waar wacht je nog op?!? In deze taart gaan Maltesers en mini marshmallows maar je zou er bijvoorbeeld ook heel goed wat KitKat door kunnen doen. Dit recept is echt alles behalve gezond maar om toch nog op te letten hebben wij de volkoren digestieve koekjes gebruikt, maar je kunt ook heel goed de normale gebruiken.


Wanneer je op zoek bent naar een taart met chocolade en Maltesers die makkelijk te maken is dan heb je aan dit recept een goede. Het is belangrijk bij dit recept om het chocolademengsel een beetje te laten afkoelen. Wanneer je dit niet doet en de warme chocolade door de marshmallows roert smelten deze gelijk. Het is juist leuk om een beetje structuur te houden. Laat daarom de chocolade ongeveer 20 minuten afkoelen. Het laatste wat ik over deze heerlijke chocoladetaart kwijt wil is dat je de randen van de bakvorm niet hoeft in te vetten, gebruik wel voor de zekerheid bakpapier voor de bodem. Wanneer de randen nou toch niet goed loskomen kun je een scherp mesje gebruiken om de randen voorzichtig los te snijden.Heb jij deze makkelijke chocolade Maltesers taart gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten.


Wat heb je nodig voor 1 taart:

300 gram boter

200 ml ahornsiroop

300 gram pure chocolade

450 gram digestive koekjes

150 gram Maltesers

100 gram mini marshmallows


Gebruik een bakvorm van ongeveer 20 cm doorsnee. Smelt de boter, ahornsiroop en de pure chocolade in een kom au-bain marie en laat het daarna 20 minuten afkoelen.


Breek alle digestieve koekjes in stukjes of sla met de deegroller op het pak om de koekjes fijn te krijgen. Rosa doet dit altijd maar ikzelf vind het makkelijk om ze toch met mijn handen even te breken. Doe alle stukjes koek in een grote kom en voeg hier 100 gram Maltesers aan toe en 80 gram mini marshmallows. Giet daarna het gesmolten chocolademengsel over de koekjes/maltesers en roer goed door. Zorg ervoor dat alles helemaal bedekt is met de chocolade.


Pak de bakvorm en bekleed de onderkant met bakpapier en giet het mengsel in de bakvorm. Druk aan met een lepel en strooi over de bovenkant nog het restant van de Maltesers en marshmallows. Je kunt de Maltesers nog even doormidden snijden voor het mooie. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Comments


bottom of page