top of page

Madeleines
Madeleines

Dit zijn heerlijke Franse mini cakejes die ik altijd in Frankrijk koop wanneer ik op vakantie ben. Het heeft een schattige vorm en is erg lekker. De bakmat die ik heb gebruikt, heb ik een keer bij de Hanos gekocht. Nu kan je hier alleen in wanneer je een pas hebt en daarvoor moet je beschikken over KvK-nummer. Het is ook mogelijk om een bakmat met Madeleine vorm online te kopen of soms heeft een bakwinkel ze ook. Je moet dus even zoeken naar de juiste vorm. 


Verder is het een erg makkelijk recept om Madeleines te maken en hoeven ze ook maar 10 minuten in de oven. Toen wij ze hadden gemaakt., waren zit allemaal diezelfde dag nog op. Door deze Madeleines gaat een klein beetje schil van een sinaasappel wat het net even wat anders maakt. Wil je nou de echte klassieke Madeleines maken? Maak dan dit recept maar dan zonder de sinaasappelschil. 


Wat heb je nodig voor ongeveer 15 Madeleines:

60 gram amandelpoeder, zie onderstaand een andere optie* 

10 gram vanillesuiker 

70 gram suiker 

20 gram bloem 

2 eiwitten 

klein beetje zout 

50 gram ongezouten roomboter gesmolten

schil van 1/8 sinaasappel 

spuitzak


*De Amandelpoeder kun je kopen bij sommige supermarkten, maar je kunt ook amandelschaafsel tot poeder malen.


Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. 

Meng de amandelpoeder met 40 gram suiker, vanillesuiker en de bloem en zet apart. Klop vervolgens de eiwitten en voeg een klein beetje zout toe. Voeg gelijkelijk 30 gram suiker toe en blijf dit kloppen net zo lang totdat de suiker is verdwenen en er mooie pieken ontstaan. Smelt de boter in de voorverwarmde oven of in een pannetje.


Spatel nu voorzichtig het amandelmengsel erdoor en tot slot roer je ook de gesmolten boter hierdoor. Vet de bakmat in met een beetje boter. Doe het beslag in een spuitzak. Als je deze nou niet hebt kan je het beslag ook voorzichtig in de vormpjes scheppen maar met een spuitzak wordt het resultaat mooier. Hierdoor verdeel je de hoeveelheid namelijk beter in het vormpje. 


Bak de Madeleines 10 minuten. 


Haal ze uit de oven en laat helemaal afkoelen en genieten maar.コメント


bottom of page