top of page

Maanzaadcrackers met knoflook en feta


Maanzaadcrackers met knoflook en feta
Maanzaadcrackers met knoflook en feta

Deze crackers zijn eigenlijk heel makkelijk om te maken. Zelf maak ik ze vaak als hapje voor bij de borrel. Het is ook mogelijk om ze nog te beleggen met kaasjes of met een dipje maar zonder dit zijn ze ook erg lekker.


Het lekkerste is om de crackers dezelfde dag nog te eten. Als je ze uit de oven haalt en ze zijn afgekoeld kan je ze het beste bewaren in een afgesloten bakje.


Wat heb je nodig voor 20 á 24 crackers:

40 gram ongezouten roomboter

45 gram maanzaad

200 gram feta

2 teentjes knoflook raspen of uit de knoflookpers

4 vellen filodeeg van ongeveer 50 cm bij 30 cm

zout

cayennepeper naar smaak


Benodigdheden:

2 vellen bakpapier zo groot als je bakplaat

Kwastje


Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.


Bekleed een bakplaat met bakpapier en zorg ervoor dat dit ook goed aan de zijkant zit anders blijven je crackers plakken aan de bakplaat.


Meng de knoflook, feta, zout en het maanzaad (en eventueel een beetje cayennepeper). Smelt de boter even in de magnetron en bestrijk het bakpapier met een beetje boter en leg hier 1 vel filodeeg op.


Verdeel het kaasmengsel in 3 gelijke hoeveelheden. Bestrijk de bovenkant van het filodeeg met het 1/3 van het kaasmengsel. Het is makkelijk om hier een kwastje bij de gebruiken zodat je het goed kunt verdelen.


Leg het 2e vel filodeeg hier bovenop en druk dit goed aan. Bestrijk ook dit weer met een beetje boter. Gebruik niet te veel anders worden de cracker te vet. Verdeel nu 2/3 van het kaasmengsel over de 2e laag filodeeg.


Leg nu het 3e vel filodeeg bovenop en druk ook dit weer goed aan. Bestrijk dit met boter en het laatste deel van je kaasmengsel. Leg nu het laatste vel filodeeg bovenop en druk weer goed aan.


Leg nu bovenop je stapel filodeeg een velletje bakpapier zodat het helemaal bedekt is en daarbovenop nog bakplaat en druk dit goed aan.


Haal nu de bakplaat en bakpapier eraf en snijd de crackers in de gewenste maten. Leg nu het bakpapier en de bakplaat er weer op.


Bak de crackers 15 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Kijk na 10 minuten even hoe ver ze al zijn gebakken, want het kan ineens snel gaan.


Haal de crackers uit de oven en haal de bakplaat en bakpapier eraf en laat ze afkoelen

Comments


bottom of page