top of page

Madak chocolatier


Madak logo
Madak logo

Madak chocolatier

8 november was ik bij Madak chocolatier. Via via was Val in aanmerking gekomen met het bedrijf en mocht ik een dagje kijken en helpen met het maken van hun prachtige bonbons. Ik had nooit gedacht dat het proces van een bonbon maken zo lastig zou zijn. Thuis heb ik het uiteraard wel eens geprobeerd, YouTube filmpjes gevolgd en zonder resultaat moet ik zeggen. De chocolade goed temperen is echt een hele kunst om dit met je magnetronnetje te doen. Dan moet de chocolade ook nog de juiste temperatuur hebben en de juiste dikte. Het is me een werk, dus ik wilde wel eens zien hoe deze 2 jongens van Madak dit doen.


Machines
Machines

Ontstaan van Madak

Madak is ontstaan uit een cateringbedrijf waar oprichter Soufiane mee is gestart. Door zijn Noord-Afrikaanse achtergrond creëerde hij een nieuwe manier van genieten, namelijk eten op een culturele manier. Na het ontwikkelen van verrassende recepten en bijzondere smaakcombinaties, begon hij met het maken van chocolade bedekte dadels. Zijn klant vroeg of het mogelijk was om meer exclusieve chocoladeproducten te produceren. Met nauwelijks enige ervaring in chocolade antwoordde hij besluitvaardig: ja!

Hier begon hij met het maken van handgemaakte bonbons met zijn compagnon Nikai in een tuinhuis gelegen aan de rand van het dorp Ellecom.

Na maandenlang zijn passie te hebben aangescherpt, sloot Nikai zich aan met als missie de manier waarop de wereld chocolade beleeft, rigoureus te veranderen: een moment van verbinding en tijdloosheid creëren.


Vullen van bonbons
Vullen van bonbons

Smaakcombinaties

Mij kan je echt wakker maken voor een heerlijke doosje bonbons. Je kent natuurlijk wel die gewone standaard smaken met praline of karamel, maar dit is even hele andere koek. Allereerst de uitstraling van deze bonbons, wat een luxe. Dan zie je wat voor smaken er in dat chocolaatje zitten. Fantastisch! Krachtige chocoladebommetjes gevuld met onder andere purple basil & mango, yuzu caramel, passionfruit raspberry & pistachio en nog 6 smaken meer als deze. Dit zie je niet overal liggen. Zulke bijzondere en heerlijke smaakcombinaties… een smaakexplosie in je mond.


Productkeuze

Soufiane en Nikai weten wel wat lekker is en werken echt met de beste ingrediënten wat ook zeker te proeven is. Ze gebruiken echte Colombiaanse cacao, bourbon-vanille uit Madagaskar, Hazelnoten uit de Italiaanse streek Piemonte, zwart zout uit het Spaanse Villena en avola amandelen uit Sicilië.


Bonbons
Bonbons

Passie

Alle bonbons zijn uiteraard handgemaakt en handbeschilderd en dat kost veel tijd, daardoor is de voorraad klein maar fijn. Je kunt beter minder en hoogkwalitatieve producten leveren dan veel en minder speciaal. Soufiane en Nikai staan 7 dagen in de week klaar om deze prachtige bonbons te maken. Of dit nu in de productie is of dan ze in de winkel staan, dit is hun leven. Ik heb hier mega veel bewondering voor, omdat de meeste mensen niet weten dat er eigenlijk zoveel werk zit aan zo’n mooie bonbon.


Mijn ervaring

Ik mocht dus deze dag meedraaien met Madak en dit was zo onwijs interessant. De dag begon voor mij om half 9 en ik mocht allemaal producten proeven die Madak verwerkt in hun bonbons. De speciale producten die ze in de bonbons verwerken. Voor mij is het nooit te vroeg voor chocolade haha! Aan het begin mocht ik Soufiane assisteren met de bonbonmallen vullen met chocolade. We maakten de chocoladeschelpen voor de bonbons. Nikai was ondertussen de vullingen aan het maken voor de bonbons en ik keek en hielp af en toe ook daarmee. Heel interessant om te zien hoe en welke smaakcombinaties ze gebruiken en wat een goede producten ze hebben. Je hebt natuurlijk veel geduld nodig om een prachtige bonbon te maken en ik vond het zo interessant om te zien hoe ze van die prachtige glanzende chocoladebonbons maakten. ’s Middags had Soufiane voor een heerlijke lunch gezorgd en het was een hele leuke en leerzame dag. Aan het einde kreeg ik een leuke goodiebag mee met bonbons, hier heb ik heerlijk van genoten, een bonbonmalletje waar ik nog iets heel tofs mee ga maken en met jullie ga delen en wat hazelnootjes om lekker van te snoepen.


Bonbon doosje
Bonbon doosje

Dit was voor mij zeker niet de laatste keer dat ik hier heen ga. We gaan nog een keer iets super tofs filmen voor onze blog en ik vind het zeker leuk om nog eens te helpen. Ik wil Soufiane en Nikai ook via deze weg ontzettend bedanken voor deze gezellige en leerzame dag en neem vooral een kijkje op hun website en socials. Vergeet niet een bestelling te plaatsen, want deze bonbons wil je echt niet missen!
Valenrosa-1.png
bottom of page