top of page

Lotus speculoos millionaires shortbread 


Lotus speculoos millionaires shortbread 
Lotus speculoos millionaires shortbread 

Het recept van de traditionele millionaires shortbread was laatst een echte topper op de website! Ik dacht hier moet ik nog iets mee. Zelf ben ik altijd onwijs fan van lotus speculoos spread, dus ging een beetje denken voor inspiratie en heb er een topper voor jullie bij gemaakt. Namelijk een millionaires shortbread met lotus koekjes en speculoos spread! Hoe geweldig is dat. Ik nam een eerste hap en was gelijk weg van deze bars! Als je deze hebt geproefd wil je nooit meer de normale traditionele shortbread, geloof me! 


Hier komt die! 


Wat heb je nodig voor 9 stukken:

Koekjesbodem

250 gram lotus koekjes

93 gram ongezouten boter


Homemade karamellaag

100 gram ongezouten boter

1,5 eetlepel suiker

2 eetlepels maple syrup of honing

199 ml gecondenseerde melk


Topping

125 gram pure chocolade

100 gram speculoos spread

Kruimels van 2 lotuskoekjes 


Benodigdheden:

Vierkante bakblik 17x17 cm 


Voor de bodem, doe de koekjes in een foodprocessor en verkruimel deze helemaal. Smelt de boter in een pannetje op het vuur en voeg dit toe bij de koekkruimels. Mix het nog een keer tot het goed gemengd is. 


Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier en vet hem nog extra in. Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. 


Voor de homemade karamel, doe je de boter, suiker, maple syrup en gecondenseerde melk in een steelpannetje en verwarm je dit op het vuur tot alles gesmolten is. Roer constant om te zorgen dat het niet aanbrandt. 


Als alles is gesmolten zet je het vuur iets hoger en laat je het koken. Laat het gedurende 5 minuutjes koken tot het een mooie karamelkleur gekregen heeft, heel belangrijk, blijf roeren anders brandt het aan en gaat het spetteren! 

Heeft het een karamelkleur en een fudge structuur dan is het klaar. 


Verdeel de karamel over de koekbodem en zet voor ongeveer 2 uur in de koelkast. 

Voor de topping, smelt de chocolade au bain-marie. In een andere kom smelt je de speculoos spread in de magnetron voor 30 seconden, het hoeft niet helemaal gesmolten te zijn. 


Roer de chocolade en speculoos door elkaar en verdeel het over de karamellaag. Besprenkel met de overgebleven koekkruimels en zet voor nog ongeveer 2 uur in de koelkast. 


Als het eenmaal hard is kan je hem in stukken snijden en genieten! Comments


bottom of page