top of page

Lemoncurd koekjes


Lemoncurd koekjes
Lemoncurd koekjes

Rosa is een echte citroenfan en daarom hebben we dan ook dit recept bedacht. De lemoncurd koekjes hebben een harde bodem maar de topping is een beetje zacht. Dit maakt het extra lekker! Geen zorgen want deze koekjes zijn niet mega zuur, het zure wordt namelijk gecompenseerd door de suiker. Bestrooi voor het mooie de afgekoelde koekjes met een beetje poedersuiker. Dit recept voor lemoncurd koekjes is erg makkelijk om te maken. Wanneer je geen bakblik hebt, kun je natuurlijk ook een ovenschaal of ronde bakvorm gebruiken. Wat heb je nodig voor ongeveer 24 koekjes 

280 gram bloem 

120 gram poedersuiker 

215 gram boter 

380 gram suiker 

4 eieren 

1 theelepel bakpoeder 

150 ml citroensap 


Benodigdheden:

Bakblik van ongeveer 20 bij 30 cm

mixer met deeghaken


Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. 


Pak een grote kom en zeef 250 gram bloem en poedersuiker hierboven. Smelt de boter in een pannetje en laat dit een beetje afkoelen. Voeg daarna de vloeibare boter toe aan de bloem en poedersuiker en mix dit met deeghaken tot een bal. 


Bekleed de bakblik met bakpapier en doe het deeg hierin. Druk het deeg hierin plat en prik daarna met een vork gaatjes in het deeg. Bak de bodem 20 minuten goudbruin in de oven. 


Pak een kom en klop de eieren samen met de suiker. Voeg daarna de bakpoeder, citroensap en 30 gram bloem toe aan het mengsel en meng alles totdat er geen klonten meer in zitten. 


Wanneer de bodem klaar is, haal je hem uit de oven en giet je de lemoncurd over de bodem. 


Zet dit geheel nu terug in de oven en bak nog 30 minuten op dezelfde temperatuur. Wanneer de lemoncurd koek klaar is haal je hem uit de oven en laat goed afkoelen. Snijd hem daarna met een scherp mes kleine stukjes.
Comments


bottom of page