top of page

Koffie ijs (zonder ijsmachine)


Koffie ijs (zonder ijsmachine)
Koffie ijs (zonder ijsmachine)

Het is de komende dagen ontzettend warm in Nederland en mij maak je dan gelukkig met ijs! Of het nou zomer of winter is… het maakt mij niet uit. Mijn favoriete ijs is toch wel Italiaans schepijs. 


Ijs van slechts 3 ingrediënten… het kan! Dit overheerlijke koffie ijs bewijst het. Smaken als koffie of mokka of cookies zijn altijd een van de smaken die ik kies. Vandaag heb ik een makkelijk en lekker recept voor koffie ijs voor jullie. Het fijne is dat het maar 5 minuutjes kost om te maken, maar je moet wel nog even geduld hebben om het te proeven. Het ijs moet minstens 8 uur in de vriezer en daarna kan je er heeeerlijk van genieten! 


Heb je nou dit heerlijke ijs gemaakt? Maak een foto en tag ons @valenrosasrecepten. Laat ook even weten in de comments welke smaken jullie favoriet is en wie weet gaan wij deze ook eens maken. Wat heb je nodig:

375 ml verse slagroom

250 ml gecondenseerde melk 

75 ml afgekoelde sterke koffie of espresso

2 eetlepels koffielikeur (bijvoorbeeld amaretto) of karamelsiroop 


Benodigdheden:

Mixer

plastic bak van 1 liter


Doe de slagroom, gecondenseerde melk en afgekoelde koffie in een kom en mix dit mengsel ongeveer 5 minuten stijf met de mixer. Voeg eventueel de likeur of siroop toe. Schep het mengsel in de diepvriesbak en dek dit af met een deksel of keukenfolie. Leg hierna de bak in de vriezer en wacht minimaal 8 uur tot het ijs hard is geworden. 


Haal het ijs een kwartier voordat je het wilt eten uit de vriezer, zodat het een beetje zacht wordt. Dan is je zelfgemaakte schepijs met koffiesmaak eindelijk klaar om geproefd te worden! Nodig je vrienden en familie uit en geniet samen. Of hou het lekker voor jezelf ☺


Valenrosa-1.png
bottom of page