top of page

Klassieke BBQ rub


Klassieke BBQ rub om vlees te marineren
Klassieke BBQ rub

In februari heb ik mijn eerste echte barbecue gekocht van het geld dat ik had gekregen voor mijn verjaardag. Als ik ergens gek op ben dan in het barbecuen dus ik ben er mega blij mee. Om een beetje te leren hoe ik met mijn barbecue moet omgaan ben ik wat workshops aan het volgen van de Community BBQ Pitmasters. Wanneer je ook gek bent van barbecuen en meer kneepjes van het vak wilt leren raad ik je aan om hun website een keer te bezoeken.Voor mijn eerste workshop moest ik een flink stuk procureur insmeren met een eigen rub. Hier heb ik deze classic rub voor gebruikt, waar alle smaken inzitten die ik lekker vind maar die ook sterk genoeg zijn voor als je vlees lang gaat garen. Van dit vlees heb ik uiteindelijke lekkere pulled pork gemaakt. Binnenkort komt het recept hiervan online te staan. Deze BBQ rub kun je ook heel goed gebruiken bij het marineren van kip of spare ribs.


Heb jij deze classic barbecue rub gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten want wij zijn erg benieuwd naar je creaties.


Wat heb je nodig voor ongeveer 200 gram rub:

70 gram zeezout

60 gram lichtbruine basterdsuiker

35 gram paprikapoeder

3 eetlepels versgemalen zwarte peper

2 theelepels knoflookpoeder

2 theelepels uienpoeder

1 theelepel cayennepeper


Doe alle ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar. Wanneer alle ingrediënten zijn gemengd kun je de rub al gebruiken.


Je kunt deze rub lang bewaren in een afgesloten bakje. Ik heb deze rub onder andere gebruikt voor mijn pulled pork. Wil je dat de rub wat beter blijft plakken aan je vlees? Smeer het vlees dan bijvoorbeeld in met een beetje fijne mosterd.
Comments


bottom of page