top of page

Kippensoep met orzo


Recept kippensoep met orzo
Kippensoep met orzoKippensoep recept

Het wordt steeds kouder buiten en de klok is weer verzet naar de wintertijd. Dit is het moment dat veel mensen een beetje ziek en verkouden worden, zo ook wij. Onze oma vertelde dat kippensoep helpt tegen de verkoudheid. Ik had dit ook even opgezocht op internet en inderdaad, overal staat dat kippensoep helpt tegen de verkoudheid. Dit komt omdat kippensoep het stofje carnosine bevat, en dit stofje helpt ons immuunsysteem om griep en verkoudheid ons lichaam eigenlijk uit te werken. Daarbij zeggen sommige mensen dat kippensoep ook je luchtwegen open zet. Val had in New York een mega grote pan gemaakt, want de echte klassieke kippensoep is natuurlijk ook hartstikke lekker. Ik had het wel eens als avondeten maar ook als lunch. Als je lekker veel kippensoep hebt gemaakt, dan kun je het beste wat invriezen. Zo heb je altijd lekkere kippensoep op voorraad.


Gezonde kippensoep maken
Gezonde kippensoep maken

Zelf kippensoep maken

Als je zelf kippensoep wilt maken, is dat eigenlijk heel makkelijk. Je hebt alleen tijd nodig want de soep moet zeker 2,5 uur opstaan. Maar in die tussentijd kan je heel goed andere dingen doen. Zorg wel dat je de soep op een heel laag pitje zet, de soep hoeft namelijk niet te koken. Als de soep gaat koken is de soep sneller klaar, en verdampt de soep ook weer. Ik heb deze soep gemaakt in New York en eigenlijk wilde ik vermicelli gebruiken voor in de soep zoals onze oma dat ook altijd doet, maar dat kan ik hier nergens kopen. Vandaar dat dit een eigen klassieke variant is geworden met orzo.
Kippensoep maken tegen de verkoudheid en griep
Kippensoep tegen verkoudheid

Soep met orzo

Deze kippensoep met orzo is een goede vullende soep. Omdat er alleen maar groente en kip in gaat, is het ook een hele gezonde soep. Of je nou verkouden bent of niet, je kunt deze soep natuurlijk altijd maken. Heb jij deze heerlijke kippensoep met orzo gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten want wij zijn erg benieuwd naar jouw creatie.Healthy kippensoep recept
Healthy kippensoep maken

Let op: de wachttijd bij deze soep is 2,5 a 3 uur


Wat heb je nodig voor kippensoep met orzo:

1 witte ui

2 tenen knoflook

6 penen

1 stronk bleekselderij

2 preien

4 kipdijfilets

2 blaadjes laurier

8 takjes verse tijm

2 blokjes kippenbouillon

peper en zout

200 gram orzoBegin met het snijden van de groente, snijd de ui, knoflook, penen, bleekselderij en prei in grove stukken. Als je dit te klein snijdt blijft er straks niks meer van over. Zet deze gesneden groente apart.


Doe een beetje olie in een grote soeppan en bak de kipdijfilets kort zodat ze zijn dichtgeschroeid. Voeg daarna alle gesneden groente toe met nog 2 liter water en de twee bouillonblokjes. Voeg nu de laurier en verse tijm toe en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Laat de bouillon ongeveer 2,5 a 3 uur zachtjes pruttelen.


Haal na 2,5 uur de kip uit de bouillon en trek de kip uit elkaar met twee vorken. Een andere term die hiervoor vaak wordt gebruik is pullen. Je krijgt namelijk pulled chicken als je dit zo doet. Als je de kip uit elkaar hebt getrokken, doe je deze weer in de pan. Voeg daarna de orzo toe en laat nog even koken voor ongeveer 10 minuten.


Geniet van deze heerlijke groentesoep.
Valenrosa-1.png
bottom of page