top of page

Kipkluifjes in een heerlijk sausje


Kipkluifjes
Kipkluifjes

Deze eenvoudige kipkluifjes gemaakt in een heerlijke zoete saus is de perfecte, maar snel gemaakte hap voor door de weeks, in het weekend, bij de borrel of bij een diner. Dit is een recept waar iedereen zeker van zal houden.


Hoe wij op dit recept zijn gekomen komt eigenlijk door vrienden van mijn vader. Ze gingen lekker een avond bij elkaar borrelen en toen had iemand als hapje deze heerlijke kipkluifjes gemaakt. Beetje zelf geïmproviseerd met hoeveelheden en er kwam iets heerlijks uit. Natuurlijk moesten wij dit namaken en met jullie delen, want het was echt verrukkelijk!


De marinade van dit gerecht maakt het echt af. Heerlijk zoet door de chilisaus en de suiker, beetje scherp door de gember en helemaal afgemaakt met de kruiden.



Dit recept is in 5 minuten gemaakt, maar moet nog wel even lekker pruttelen zodat ze smaken van de saus goed in de kip trekken.


Het is ook ongelooflijk eenvoudig te maken, je hoeft alleen maar de kip te bakken, ingrediënten voor de marinade toe te voegen en te wachten.


Als de kip klaar is serveer je het als borrelhapje of lekker als bijgerecht. Giet ruim de saus over de kip en geniet!


Heb je dit recept gemaakt? Maak dan een foto, post hem om je social media en tag ons @valenrosasrecepten. Wij vinden het altijd leuk om te zien wat jullie gemaakt hebben en wat jullie ervan vonden.


Zoete kipkluifjes
Zoete kipkluifjes

Wat heb je nodig voor 2 personen:

500 gram kipkluifjes

1 eetlepel azijn

2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

130 ml go tan sweet Chilisaus

1 theelepel gemberpuree

3 takjes koriander

1/2 theelepel komijn

1 ui

2 kleine of 1 grote teen knoflook


Bak de kipkluifjes rondom bruin. Voeg alle andere ingrediënten toe aan de pan en laat een klein uurtje pruttelen. Als de saus een beetje ingedikt en lekker in de kip getrokken is kan je heerlijk aanschuiven.




Valenrosa-1.png
bottom of page