top of page

Kip en aardappels met mosterdsaus 


Kip en aardappels met mosterdsaus 
Kip en aardappels met mosterdsaus 

Dit recept is erg lekker en gemakkelijk om te maken, want je bakt de kip en aardappels even kort in de pan en daarna garen ze verder in de oven in een heerlijk mosterdsaus. Het is belangrijk om de kip goed in de saus te leggen anders droogt hij uit. Wanneer je fan bent van mosterd dan is dit recept echt een aanrader. Gebruik wel goede Franse grove mosterd want dit zorgt voor die extra sterke smaak. Papa en Rosa vonden het zo lekker dat dit recept nu op ons favorieten lijstje komt.


Heb jij dit recept gemaakt? Tag ons dan in de foto @valerosasrecepten. 

Wat heb je nodig voor 4 personen:

2 eetlepels boter 

2 eetlepels olijfolie 

4 kipfilets 

500 gram kleine aardappels 

2 theelepels Italiaanse kruiden 


Voor de saus:

1 eetlepel boter 

2 tenen knoflook 

250 ml water 

1 blokje kippenbouillon 

3 eetlepels grove mosterd 

250 ml kookroom 

1/2 theelepel zout 

1/4 theelepel peper 


Verwarm de oven voor op 190 graden.


Neem een grote braadpan die ook in de oven kan, heb je die niet dan gebruik je eerst een pan en giet je het daarna over in een grote ovenschaal. Doe de boter en olijfolie in de pan en bak de hele kipfilets hierin. Wanneer die van buiten zijn dichtgeschroeid voeg je de aardappels toe. Zitten er nog grote aardappels tussen, snijd deze dan even doormidden. Bak de kip samen met de aardappels op hoog vuur en roer goed door en voeg de Italiaanse kruiden toe. 


Snijd de knoflook fijn. Schuif de kip en de aardappels in dezelfde pan na 5 minuten bakken aan de kant en voeg nog 1 eetlepel boter toe en bak hierin de knoflook. 


Meng in een kom of maatbeker het water, kippenbouillonblokje, mosterd en kookroom, zout en peper en roer goed door. Giet dit daarna over de aardappels. Laat de saus bijna koken. Zorg ervoor dat de kip goed in de saus ligt, want anders droogt hij uit. Wanneer je geen pan hebt die in de oven kan, giet je het hele mengsel nu in een grote ovenschaal en leg ook hier de kip goed in de saus. 


Zet de pan 20 minuten in de oven zodat de kip en aardappels verder kunnen garen.
Valenrosa-1.png
bottom of page