top of page

Recept voor een authentieke kersttulband
Kersttulband met gedroogd fruit

Een echte goed gevulde kersttulband hoort wel bij kerst, de tulband vul je dan meestal met gedroogd fruit of noten. Deze kersttulband vul je met cranberry’s, gedroogde ananas maar ook met gedroogde abrikozen en rozijnen. Deze kersttulband is goed gevuld en het gedroogde fruit geeft die heerlijke frisse smaak aan je tulband. Dit kersttulband recept is gemakkelijk om te maken want je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Wanneer je een kersttulband wil maken kunnen wij dit makkelijke recept zeker aanraden. Het mooie aan een tulband is altijd die print met een gat in het midden. Zelf heb ik een keer een tulbandvorm aangeschaft en daar ben ik nog steeds erg blij mee. Een tulbandvorm is namelijk wat duurder dan een normale cakevorm.Deze kersttulband zou je goed kunnen maken als kerstdessert of voor bij de koffie op de eerste of tweede kerstdag. Wanneer je hem ook nog om een mooie schaal of taartplateau serveert wordt hij nog mooier. Dan staat hij namelijk wat hoger. Heb je nou geen taartplateau, gebruik dan een schaaltje en zet daarop een bord. Zo heb je toch een soort eigen gemaakte taart plateau, maar dit is alleen voor het oog. Wanneer je de tulband wil aansnijden haal hem dan even van het kommetje/schaaltje af want anders staat hij misschien instabiel. Maar om iedereen het wauw effect te geven van deze prachtige tulband kun je heel goed een eigen gemaakte taart plateau gebruiken met een kommetje en bord.


Je zou natuurlijk ook al een kant en klare kersttulband kunnen kopen maar een kersttulband maken is toch echt heel leuk. Dit recept is ook erg leuk om bijvoorbeeld met kinderen te maken. Wanneer je op zoek bent naar een echt kerstdessert zoek dan niet verder. Deze prachtige kersttulband met gedroogd fruit is makkelijk om te maken en hieronder in het recept wordt stap voor stap uitgelegd wat je moet doen. Een kersttulband maken is hartstikke leuk en je keuken gaat ook nog eens heerlijk ruiken.


Heb jij het recept van deze kersttulband gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten. Wij zijn erg benieuwd naar jouw creatie.


Recept voor een kersttulband
Kersttulband

Wat heb je nodig voor 1 tulband:

250 gram boter + extra om de vorm in te vetten

2 zakjes vanillesuiker

200 gram donkerbruine basterdsuiker

5 eieren

2 eetlepels melk

250 gram zelfrijzend bakmeel

50 gram gedroogde cranberry’s

50 gram gedroogde ananas

50 gram gedroogde abrikozen

50 gram gedroogde rozijnen


Benodigdheden:

tulbandvorm


Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.


Mix de boter in een kom samen met de vanillesuiker en de basterdsuiker luchtig. Wanneer dit lekker luchtig is voeg je de eieren en melk toe en mix dit goed totdat de eieren helemaal zijn opgenomen in het beslag.


Schep daarna met een houten lepel het zelfrijzend bakmeel door het beslag en wanneer dit goed is gemengd voeg je als laatste de cranberry’s, ananas, abrikozen en rozijnen toe. Roer dit goed door zodat het gedroogde fruit overal in het beslag zit.


Vet de tulbandvorm goed in en verdeel daarna het beslag in de vorm en zorg dat het gelijk is verdeeld.


Bak de tulband ongeveer 45 à 50 minuten in het midden van de oven en controleer met een satéprikker of hij gaar is. Houd de cake wel in de gaten, want bij ons werd hij snel erg donker, dek dan de cake af met een beetje aluminiumfolie. Dit is namelijk geschikt voor in de oven en zo verkleurt de tulband niet maar gaart hij wel van binnen.

Prik in de cake en wanneer de satéprikker er droog uitkomt is de cake gaar.


Haal de tulband pas uit de vorm wanneer hij is afgekoeld.Recept voor een dessert met kerst namelijk een kersttulband
Authentieke kersttulband


Comments


bottom of page