top of page

Kaasrolletjes


Kaasrolletjes
Kaasrolletjes

Als je een lekker borrelhapje zoekt is dit zeker een aanrader. We kennen allemaal de kaasrolletjes die je krijgt in een café, maar deze zijn toch net even wat lekkerder. In dit recept voeg je zelf nog een beetje pittigheid toe. Je kunt te allen tijde zelf beslissen hoeveel cayennepeper je erover doet. Wij houden best van een beetje pittig, dus wij doen er altijd best wat cayennepeper over.


Stel je houdt heel erg van komijn in combinatie met kaas, dan kan je ook een klein beetje komijn toevoegen in plaats van cayennepeper. Doe er alleen niet te veel, want dat proef je de kaas niet meer en alleen maar pittigheid.


Het is belangrijk om de kaasrolletjes goed dicht te vouwen anders komt er kaas uit wanneer je ze gaat frituren. Wanneer je de kaasrolletjes op een hogere temperatuur gaat frituren dan 180 graden, scheuren ze kapot en loopt de kaas er heel snel uit. Filodeeg is namelijk niet gemaakt om boven een temperatuur van 180 graden te frituren, want dan wordt het te snel gaar en scheurt het.


Wat heb je nodig voor 8 kaasrolletjes:

8 vellen filodeeg

300 gram oude kaas in repen

zonnebloemolie om in te frituren


Serveer bij de kaasrolletjes een beetje chilisaus of grove mosterd.


Haal de vellen filodeeg uit de vriezer en leg op een werkplank. Zet ondertussen de frituurpan aan en verwarm deze op 180 graden. Je kunt ook een beetje zonnebloemolie in de pan doen, maar gebruik hier wel een thermometer bij zodat je de graden kunt controleren.


Snijd eventueel de kaas repen in de gewenste lengte voor de uiteindelijke rolletjes.


Neem 1 vel filodeeg en 1 reep kaas. Leg het vel filodeeg met een punt naar je toe. Leg vervolgens het reepje kaas horizontaal op het filodeeg zo veel mogelijk in de punt die naar je toe ligt. Rol nu de kaas voorzichtig maar strak op. Doe dit totdat je bij de andere twee punten bent gekomen. Vouw nu de twee punten naar binnen zodat ze op je kaas liggen. Druk dit strak aan en rol weer door. Houd aan het einde nog 3 cm filodeeg over en bestrijk dit met een beetje water. Rol nu je kaasrolletje verder en druk hem goed aan.


Als je dit met alle kaasrolletjes hebt gedaan kun je ze gaan frituren. Doe dit ongeveer 5 minuten, totdat ze mooi goudbruin zijn.

Σχόλια


bottom of page