top of page

Italiaanse salade


Italiaanse salade
Italiaanse salade

Het is weer tijd voor een heerlijke makkelijke salade. Altijd goed, de ingrediënten zijn simpel en je kunt er veel mee variëren. Zo kan je er makkelijk je eigen twist aan geven. Deze keer maakte ik een lekkere Italiaanse salade met parmaham. 


Laatst maakte ik deze heerlijke salade klaar, ik heb het van Elianne een vriendin van mij. Ze tipte mij dat deze salade onwijs lekker is en deze zeker op de website moest komen, dus hier is die dan! Zelf maakte ze hem altijd met geitenkaas, ik houd niet zoveel van geitenkaas dus heb feta gebruikt. Ik denk dat kleine mozzarellaballetjes er ook erg lekker in zijn. Je kunt deze salade natuurlijk ook serveren als bijgerecht in de avond.


Wat heb je nodig voor 1 persoon:

20 gram parmaham

60 gram courgette

40 gram aubergine 

Olijfolie

80 gram cherrytomaatjes

40 gram zongedroogde tomaatjes 

25 gram veldsla

25 gram feta 

5 gram pijnboompitjes 


Dressing:

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel balsamico 


Zet een pannetje op het vuur zonder olie en bak de parmaham knapperig. Snijd ondertussen de courgette en aubergine in plakken. Verwarm een grillpan (of koekenpan) met een beetje olijfolie en gril de courgette en aubergine. 


Snijd de tomaatjes door de helft en de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Je kunt deze ook heel laten, maar ik vind het altijd lekker als het er doorheen gemixt is. 


Pak een bord en leg hier de veldsla op, daar bovenop de gegrilde groenten, tomaatjes, dan de feta, vervolgens de parmaham (in stukjes gescheurd) en tot slot de pijnboompitjes er overheen. 


Ik heb het zonder een dressing gegeten maar mocht je het lekkerder vinden, dan kun je wat olijfolie, citroensap en balsamico door elkaar roeren voor een frisse dressing. 
bottom of page