top of page

Onze favoriete pastasaus

Oehh wat spannend, ons eerste recept live op de website.

Onze favoriete pastasaus
Onze favoriete pastasaus

Dit is het eerste recept dat ik vroeger van mijn moeder heb geleerd. Dit recept is mijn echte favoriet en vaak maak ik dan ook een hele pan en vries de overige saus in. Dit kan prima, maar ik zou ik het niet langer dan 3 maanden in de vriezer bewaren.


Wist je dat wanneer je eten invriest de smaak minder wordt? Wanneer ik deze pastasaus uit de vriezer haal, voeg ik altijd nog een beetje extra zout toe. Eigenlijk is deze pastasaus heel makkelijk om te maken, want hij hoeft maar 30 minuten op te staan en dan is hij klaar.


Mocht je nou per ongeluk hele gepelde tomaten in blik hebben gekocht, gooi ze dan NIET in de blender. Hierdoor wordt de saus erg waterig. De oplossing is om ze uit het blik te halen en even in stukjes te snijden of om ze fijn te knijpen boven de pan.


In dit recept gebruik ik toverkruiden, dit is eigenlijk bouillonpoeder. Lees hier meer over in deze blog.


De groenten die door dit recept gaan doe ik vaak in de blender (dit is overigens ook handig als je met mensen eet die niks lusten). Het is natuurlijk ook mogelijk om de groente grof te snijden.


Oke, let's go!


Dit heb je nodig voor een recept van 8 personen:

600 gram pasta

4 blikjes tomatenblokjes

1 grote witte uit

2 tenen knoflook

2 eetlepels olijfolie

1 klein pakje Frito tomatensaus

1 hand basilicum

500 gram rundergehakt

1 winterpeen

1 á 2 kleine gedroogde pepertjes

3 stengels bleekselderij

2 eetlepels rode wijnazijn

2 eetlepels tover kruiden (blauw zakje zie foto)


Begin met het schillen van de ui en knoflook en doe deze samen in de blender met de gedroogde peper(s). Giet de olijfolie in de pan en bak de ui, knoflook en peper hierin.


Schil de winterpeen en snijd deze in grote blokken zodat het in de blender past, doe dit ook met de bleekselderij en maak fijn in de blender of snijd deze in grove stukken. (Rosa houdt namelijk weer van grove groenten) Gooi dit in de pan en bak mee op middel/hoog vuur.


Snijd de tomaten en bak deze mee. Vervolgens voeg je de blikken tomatenblokjes en het hele pakje frito saus toe.


Voeg hierna het gehakt rauw toe. Je leest het goed, het gehakt is niet gebakken en gaat rauw bij de pastasaus. Dit zorgt ervoor dat je gehakt niet droog wordt en het valt mooi uit elkaar, maar wel goed blijven roeren.


Voeg daarna de basilicum, rode wijnazijn en de toverkruiden toe. Laat de pan met saus vervolgens 30 minuten op laag vuur pruttelen en dan is je saus klaar.


Comments


bottom of page