top of page

Italiaans broodje met rosbief en truffelmayo


Recept voor een Italiaanse broodje als lunch
Italiaans broodje met rosbief, truffelmayo en gegrilde paprika

Lunchrecept met rosbief

Ik heb dit broodje een keer op vakantie gegeten en ik was er gelijk weg van. Nu heb ik mijn eigen versie gemaakt en ook deze is ontzettend lekker. Wanneer je een lekkere lunch wilt maken is dit makkelijke broodje echt een aanrader. Dit Italiaanse broodje met rosbief en truffelmayo is mijn nieuwe favoriet geworden. Het is een wat specialer broodje om te maken voor tijdens de lunch. Ik heb laatst ook kleine Italiaanse broodjes met rosbief gemaakt voor tijdens een brunch. Je hoeft natuurlijk niet altijd een grote versie te maken.Broodje met truffelmayo

Houd je niet van truffel mayonaise? Je zou eventueel ook nog de verse pesto mayonaise kunnen gebruiken van de AH. Deze ligt in de koeling bij alle verse dipjes. Om dit broodje te maken ga ik vaak naar de Italiaanse supermarkt en koop er echt Italiaans brood. Je kunt dit broodje ook maken met een ciabatta welke je wel kunt kopen bij veel supermarkten.


Recept voor een Italiaanse broodje
Recept Italiaanse broodje

Waarom gegrilde paprika?

Gegrilde paprika maakt dit broodje echt af. Dit geeft een heerlijke frisse smaak die deze combinatie van ingrediënten nodig heeft. Je zou ervoor kunnen kiezen om zelf de paprika te grillen, maar voor dit broodje ben ik voor de kant en klare versie gegaan. Deze kun je kopen in een pot bij onder andere de Albert Heijn.


Lekkerste Italiaanse broodje voor de lunch

Dit broodje hebben wij inmiddels al een paar keer gemaakt en man man man wat is en blijft het broodje lekker. Het verrast mij toch elke keer weer. Rosa is helemaal niet zo van een mega groot broodje voor de lunch, maar dit is ook van haar een favoriet. Als je een lekker lunchgerecht zoekt dan kunnen wij je dit broodje zeker aanraden.


Heb jij dit heerlijke Italiaanse broodje gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten.Wat heb je nodig voor 1 Italiaans broodje:

1 ciabatta

1 handje veldsla

6 plakjes rosbief

zout en peper

0,5 gegrilde paprika uit pot

1,5 eetlepel (verse) truffel mayonaise*

1 hand vers geraspte Parmezaanse kaas


*Deze verse truffel mayonaise is te koop bij onder andere de AH


Snijd de ciabatta open en beleg de ciabatta met de veldsla. Leg op de veldsla de plakjes rosbief en bestrooi dit met een beetje peper en zout. Haal de gegrilde paprika uit de pot en snijd deze door de helft, wanneer je een groot broodje hebt kun je ook een hele gegrilde paprika gebruiken. Het is wel lekker om flink wat paprika op het broodje te doen, want dit geeft die extra smaak.Leg de paprika over de rosbief en verdeel wat kloddertjes truffel mayonaise over het broodje. Top het broodje af met versgeraspte Parmezaanse kaas. Doe de deksel van het broodje erop en smullen maar.Broodje met vlees en truffel mayonaise
Lunchrecept Italiaans

Comentarios


bottom of page