top of page

Honingcake met appel


Recept voor honingcake met appel en kaneel
Honingcake met appel en kaneel

Cakes vinden wij altijd ontzettend leuk om te maken en natuurlijk ook erg lekker om te eten. Rosa snoept altijd veel van het rauwe beslag want die vindt dat soms wel lekkerder dan wanneer de cake gebakken is. Ik zou ook als ik jou was altijd even proeven :) Als je beslag al lekker is dan moet het goedkomen met de cake. Ondanks dat in deze cake gewoon boter gaat is, wordt de cake voor een groot deel op smaak gebracht door de honing die erin gaat. Wij hebben van Honingwinkel heerlijke potjes honing gekregen die we voor dit recept hebben gebruikt.De Honingwinkel heeft ook honing met smaken zoals lavendel en dennenhoning. Deze zijn echt ontzettend lekker. Over de cake is het dan ook lekker om een beetje lavendelhoning te druipen, maar je kunt hier ook gewone honing voor gebruiken. Deze honing cake is gevuld met stukjes appel maar het is wel het lekkerste om hier twee stevige appels voor te gebruiken. Wanneer je zachte appels gebruikt zullen deze sneller snotterig worden in de cake.


Recept om een cake met honing te maken
Honingcake met appel en een glazen van lavendelhoning

Ben jij op zoek naar een recept voor een cake met honing? Maak dan dit makkelijke recept en je krijgt een heerlijke luchtige cake met appel en honing. Heb jij dit recept gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten want wij zijn erg benieuwd naar jouw creatie. Wij zullen jouw foto delen in onze story.Wat heb je nodig voor 1 cake:

2 stevige appels

250 gram boter op kamertemperatuur

80 gram suiker

100 gram honing

1 theelepel vanille extract

5 eieren

300 gram bloem

1,5 theelepel bakpoeder

1 theelepel kaneel

1 mespuntje zout

Optie: 2 eetlepels lavendelhoning voor de topping


Laat de boter op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Schil de appels en verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine stukjes en zet apart.


Doe de boter in een kom en mix met de mixer luchtig op hogere snelheid. Voeg daarna de suiker, honing en vanille extract toe en mix op medium snelheid luchtig. Voeg daarna één voor één de eieren toe, je voegt het volgende ei pas toe als het andere is opgenomen in het beslag.


Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel, zout en voeg dit daarna toe aan het beslag. Mix dit 2 minuten op de hoogste snelheid zodat het lekker luchtig wordt.


Voeg daarna de appels toe aan het beslag en spatel deze door het beslag dus niet met de mixer. Neem een bakblik of grote cakevorm en bekleed deze met bakpapier. Giet daarna het beslag in de cakevorm. Heb je een bakblik, bak dan de cake ongeveer 40 minuten. Heb je een hoge cakevorm, bak dan de cake ongeveer 60 minuten.


Wanneer de cake uit de oven komt en is afgekoeld kun je voor de extra smaak nog een beetje lavendelhoning over de cake gieten. Hierdoor krijgt de cake ook een mooie glaze.


De honing die wij in dit recept hebben gebruikt komt van de Honingwinkel.
Valenrosa-1.png
bottom of page