top of page

Honeycomb
Honeycomb

Honeycomb is eigenlijk een luchtige karamel reep die je kunt maken met drie ingrediënten. Je kunt deze honeycomb serveren bij een kopje thee of koffie of bijvoorbeeld een bolletje ijs. Wij vinden het erg lekker om het zo te eten. Doordat de honeycomb eigenlijk alleen bestaat uit suiker en honing is het wel lekker stickey in je mond. Omdat je op het laatste de baking soda toevoegt wordt de honeycomb hier erg luchtig van. Tip: roer niet te lang want dan roer je dit luchtige er weer uit. 

Heb jij deze honeycomb gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten. 


Wat heb je nodig:

200 gram fijne kristalsuiker 

50 gram honing 

10 gram baking soda (let op dit is geen bakpoeder)


Zet alvast een bakplaat klaar die bekleed is met bakpapier en zet deze op twee onderzetters. Hier ga je straks de hete honeycomb op strooien. 


Doe de suiker en honing in een grote en hoge pan en zet het vuur middelhoog. Roer nog niet door maar laat de suiker karamel worden. Wanneer de suiker begint te koken en een mooiere wat donkerdere kleur bruin krijgt zet je het vuur uit. 


Voeg nu de backing soda toe en roer door met een garde. Doordat je de backing soda toevoegt komt de karamel ineens heel snel omhoog. Wanneer het mengsel omhoog is gekomen en goed is doorgeroerd giet je dit hete mengsel op de bakplaat die bekleed is met bakpapier. Laat het mengsel helemaal afkoelen. 


Zodra de honeycomb is afgekoeld kun je deze in stukken snijden met een scherp hakmes of breken.
Comments


bottom of page