top of page

Homemade kiploempia’s


Homemade kiploempia's
Homemade kiploempia's

Deze loempia’s met kip zijn een heerlijke snack! Met het maken van deze loempia’s ben je ongeveer 20 tot 30 minuutjes mee bezig en het rollen is me een projectje, maar zelf loempia’s maken is toch veel leuker en lekkerder als dat je ze koopt in de winkel?! De loempia’s die over zijn kunnen de vriezer in zodat je de volgende keer niet weer in de keuken hoeft te staan. Al vinden wij dit wel het leukst. Voor dit gerecht heb ik de ingrediënten gekozen die ik zelf lekker vind. Je kunt er van alles in stoppen! Hier thuis vond iedereen het heerlijk! Voortaan hoeven wij ze niet meer in de winkel te kopen. 


Tip: als je geen frituurpan hebt, voeg dan een laagje zonnebloemolie toe in een pan en bak de loempia’s daarin ;) 


Wat heb je nodig voor 10 loempia’s:

20 vellen loempiavellen 

75 gram prei (fijngesneden)

75 gram wortel

60 gram taugé

klein stukje gember

1 rode peper

1 grote teen knoflook

35 gram glasnoedels (gekookt)

100 gram kip

Scheutje sojasaus

Snuf komijn

1 eiwit 

zonnebloemolie om te frituren


Laat de loempiavellen ontdooien. Snijd de knoflook, gember en rode peper fijn en fruit aan in een pan. 


Kook de glasnoedels zoals aangegeven op de verpakking. 


Voeg de prei en wortel toe en bak een minuutje mee. Roer de taugé erdoor. Breng op smaak met een snuf komijn en een scheutje sojasaus.


Bak de kip in een ander pannetje, als dit gaar is snijd je het in kleine reepjes en voeg het toe aan het groentemengsel. Zet het vuur uit. Laat de groenten niet te ver doorbakken. 


Neem 2 loempiavellen en leg deze op elkaar voor de extra knapperigheid.

Draai het velletje met de punt naar je toe en verdeel een beetje van de vulling en noedels erop. Vouw de punt er overheen en rol op tot de helft. Vouw dan ook de rechter en linker punt naar binnen en rol de loempia verder op. Besmeer de bovenste punt met wat eiwit en rol de loempia helemaal op en druk goed dicht.

Herhaal dit met de rest van de ingrediënten. Verhit de frituurpan of pan op het vuur op ca. 180 graden. Frituur de loempia’s 4 a 5 minuutjes tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. 

Tip: Vervang de kip ook eens door ei of tofu voor een vegetarische loempia. 


Σχόλια


bottom of page