top of page

Homemade granola 


Homemade granola 
Homemade granola 

In de ochtend een heerlijk ontbijtje met granola of cruesli vind ik heerlijk. Granola is een combinatie van haver, noten en zaden die je roostert in de oven. Je kunt er alle kanten mee op en dat maakt het zo leuk om het te maken. Je kunt het helemaal zelf zo lekker maken als je wilt. Ik heb vaak zelf granola gemaakt, maar deze knalde er echt uit en daarom wil ik deze echt met jullie delen. 


Een vriendin van val doet altijd quinoa door de granola dus dat hebben wij in dit recept ook even geprobeerd en het is heerlijk! 


Heb jij nou deze granola gemaakt? En viel het in de smaak, maak dan snel een foto van de granola of in jouw favo ontbijtje en tag ons @valenrosasrecepten. Wat heb je nodig voor 1 bakplaat:

150 gram havervlokken

50 gram quinoa

150 gram gemengde noten (amandelen, walnoten, cashewnoten)

50 gram gemengde zaden (zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, chiazaad)

50 gram kokosvlokken

1 theelepel kaneel

Een snufje zout

6 eetlepels maple syrup of honing 


Verwarm de oven voor op 180 graden. 


Verdeel de droge ingrediënten op een bakplaat. Wij raden aan om deze bakplaat niet te bekleden met bakpapier, omdat het hierdoor knapperiger wordt. Roer alles goed door elkaar en spreid gelijkmatig uit. Sprenkel er de maple syrup of honing overheen en roer nogmaals goed.


Zet de bakplaat met granola voor ongeveer 15 minuten in de oven. Haal hem elke 5 minuten uit de oven en roer door elkaar, anders gaat het aanbranden. Wanneer de granola mooi goudbruin en knapperig is haal je het uit de oven en laat goed afkoelen. 


Kommentare


bottom of page