top of page

Home made pizza


Home made pizza
Home made pizza

Pizza’s zijn wel een van onze favorieten. We hebben in de schuur een echte pizzaoven, maar dit recept is voor de normale oven in de keuken. De pizza’s worden in onze pizza oven op al snel 300 graden gebakken, daarom is het belangrijk dat je de oven op de allerhoogste temperatuur zet. Hierdoor wordt de pizza erg knapperig. Dit is veeeel lekkerder dan een pizza uit de supermarkt. Zelf pizzadeeg maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Wij hebben onze favoriete toppings voor op de pizza in dit recept beschreven. Lust je nou iets niet? Gebruik dan andere groente. Beleg de pizza’s niet te vol, want hierdoor worden ze te zwaar waardoor de bodem niet goed gaart. Wat heb je nodig voor 2 personen deeg (dit zijn wel grote pizza’s):

10 gram gedroogde gist 

325 ml handwarm water 

500 gram witte bloem

2 theelepels zout 


Topping (dit is genoeg voor zeker 10 pizza’s):

1 pakje frito tomatensaus 

1 bakje kastanjechampignons 

1 paprika 

1 courgette 

1 pakje serranoham 

2 bollen mozzarella 

1 zakje strooikaas 

blauwe schimmel kaas (dat eet pap altijd)

klein beetje olijfolie


Voeg de gist toe aan het handwarme water en laat even 5 minuten staan. Zorg ervoor dat het water niet te heet is want dan gaat het gist dood. 


Gebruik een mixer met deeghaken. Mix de bloem en zout samen in een kom en voeg daarna het gistwater toe. Mix dit geheel ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg. Wanneer je dit kneedt met je handen moet je dit zeker 20 minuten goed doen.


Leg de deegbal op het aanrecht dat bestrooid is met bloem. Kneed het deeg nog even goed door met je handen en voeg eventueel nog een beetje bloem toe als het heel erg plakt. Vorm met je handen een bal van het deeg. Pak een schone kom en besprenkel deze met een beetje olijfolie. Leg het deeg in diezelfde kom en dek af met een vochtige theedoek en laat minimaal 3 uur rijzen. Het mag ook langer, wij maken het altijd in de middag en gebruiken het dan in de avond. 


Zet je oven op de hoogste stand die er is (bij ons is dat 250 graden), normaal bakken we de pizza in de pizzaoven op minimaal 350 graden. Daarom is het belangrijk dat de normale oven zo heet mogelijk staat op hete lucht stand. 


Scheur een balletje van het deeg ter grootte van je vuist. Rol dit uit op een bebloemd aanrecht. Rol dit zo dun mogelijk uit zodat de pizza knapperig wordt. Let er wel op dat de pizza op de bakplaat past voor in de oven. Wanneer je de pizza hebt uitgerold leg je hem op bakpapier en dan op de bakplaat. Je doet de toppings er pas op wanneer de pizza op de bakplaat ligt, want anders is de pizza te zwaar om nog op te tillen. 


Smeer de pizza in met een beetje fritosaus, maar smeer de saus 1 cm van de randen af. Leg daarna je favoriete groente op de pizza gevolgd door eventueel serranoham of blauwe kaas. Beleg de pizza niet te vol, want anders wordt het midden van de pizza niet goed gaar. Snijd of scheur de mozzarella in stukjes en verdeel een beetje over de pizza en strooi als laatste een beetje kaas erover. Bestrijk de randjes van de pizza met een beetje olijfolie, hierdoor worden de randjes knapperig. Doe dit met een kwastje of je vinger. 


Bak de pizza ongeveer 10 a 15 minuten in de oven. Kijk af en toe even hoe de pizza eruit ziet. Hij mag lekker krokant worden maar niet te donker. 
Valenrosa-1.png
bottom of page