top of page

Recept om healthy lions te maken
Healthy Lions met chocolade en pindakaas


Ik hou er altijd van om lekker te snoepen op een dag en al helemaal met een lekkere snack met chocolade of pindakaas. Meestal eet ik elke dag wel een maiswafel met pindakaas, zooo lekker!


We kennen allemaal een Lion wel, maar volgens mij heeft ondertussen MARS, Snickers en KitKat etc. het wel overtroffen. Ik ging opzoek naar een lekker maar verantwoord tussendoortje en vond deze! Rijstwafels met chocolade en pindakaas, blijkbaar dus een soort Lion. Toen ik een hap nam proefde ik het inderdaad gelijk.Deze healthy Lions zijn supermakkelijk en zo klaar! En ze zijn zoals de naam al zegt een iets gezondere snack dan een gewone Lion. Ze liggen niet zo zwaar op de maag en je kan zonder zorgen gewoon nog een stuk pakken.


Wat heb je nodig:

5 maiswafels

120 gram pure chocolade

1 eetlepel 100% pindakaas (Pindakaaswinkel)


Doe de rijstwafels in een afsluitbaar zakje of ergens in waar je ze kan verkruimelen. Ik heb ze in een afsluitbaar zakje gedaan en heb ze kapot gedrukt met een deegroller. Smelt de chocolade au bain-marie en als dit gesmolten is voeg je de pindakaas toe. Meng het goed door elkaar tot alles een geheel is. Voeg de stukjes maiswafel bij het chocolademengsel en roer tot alle stukjes maiswafel onder de chocolade zitten.


Neem een platte schaal of vierkante/ronde bakvorm, leg een stuk bakpapier erin en verdeel je mengsel hierin. Druk goed aan. Laat dit minimaal 30 minuten hard worden in de koelkast. Snijd daarna in stukken. En geniet van een heerlijke ‘beetje healthy’ snack!
Valenrosa-1.png
bottom of page