top of page

Havermoutkoekjes


Havermoutkoekjes
Havermoutkoekjes

Lekker en kidsproof! Deze havermout koekjes zijn super makkelijk om te maken en ook nog eens mega snel. Leuk om samen met je kinderen te maken of als je even niet zoveel tijd hebt en je wilt toch iets lekkers op tafel zetten voor bij de koffie. Je kunt natuurlijk zoveel verschillende ingrediënten door de koekjes doen die jij zelf lekker vind. Deze keer gebruikte ik walnoten, rozijnen en kokos. Je kunt er nog een eetlepel honing aan toevoegen, dit maakt het wel erg zoet vind ik zelf. De bananen maken het al zoet genoeg ;) 


Heb je nou deze lekkere koeken gemaakt? Maak er een fotootje van, zet deze in je story op social media en tag ons. Wij vinden het leuk om te zien hoe iedereen onze baksels en gerechtjes maakt. 

Wat heb je nodig voor 14 koekjes:

2 kleine bananen of 1 grote

100 gram havermout

2 eetlepels gebroken lijnzaad

2 eetlepels kokosrasp

60 gram rozijnen

30 gram walnoten 


Verwarm de oven voor op 175 graden. 


Prak de bananen fijn met een vork. Snijd de walnoten in stukjes. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe. Goed roeren en je bent al klaar! 


Gebruik per koekje ongeveer 1 eetlepel. Je kunt ze natuurlijk groter maken maar dan heb je wel minder koeken. Draai een balletje van het deeg en druk deze plat op een met bakpapier beklede bakplaat. 


Bak de havermoutkoekjes vervolgens ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven. Kijk na 15 minuten even goed en houd ze in de gaten, ineens kunnen de koeken snel verkleuren. 


Valenrosa-1.png
bottom of page