top of page

Hasselback aardappels


Hasselback aardappels
Hasselback aardappels


Met aardappels kan je veel verschillende kanten op. Puree, gepoft, friet, chips… je kunt er ook deze heerlijke Hasselback aardappels van maken. Ik ben zelf nooit zo’n fan van gekookte aardappels. Aardappels moeten altijd lekker knapperig zijn, dan zijn ze heerlijk!


Hasselbacks Potatis is een recept dat in 1940 is bedacht door de chefkok van hotel Hasselbacken in Stockholm (Zweden). Het recept was vooral in de jaren ’70 en ’80 zeer populair in de Scandinavische landen.


Het is een erg gemakkelijk recept en je hebt er weinig omkijken naar. De aardappels worden erg lekker krokant van buiten en zijn toch zacht en gaar vanbinnen.

De aardappels worden in dunne plakjes ingekeept waarna je ze vult of bestrooid met een beetje olie, kruiden en kaas.


De Hasselback aardappels zien er heel feestelijk uit en zijn vooral heel erg lekker, leuk als bijgerecht voor bij de kerst! Het is ook nog heel makkelijk te maken.


Heb jij dit heerlijke gerecht gemaakt? Maak een foto en tag ons op social media @valenrosasrecepten. Wij zijn erg benieuwd naar jullie resultaat!


Wat heb je nodig:

4 vastkokende aardappels

scheutje olijfolie

snuf peterselie

30 gram Parmezaanse kaas + extra om te bestrooien

snuf peper en zoutVerwarm de oven voor op 200 graden.


Boen de aardappels goed schoon. Meng in een apart kommetje de olijfolie, peterselie, parmezaanse kaas en peper en zout, roer goed door. Leg de aardappel tussen de stelen van 2 houten lepels en snijd in hele dunne schijfjes, zo voorkom je dat je hem helemaal doorsnijdt.


Leg de aardappels in een ovenschaal. Kwast de aardappels in met het olijfolie mengsel dat je hebt gemaakt. Bestrooi met een beetje extra geraspte Parmezaanse kaas.


Bak de hasselback aardappels gedurende 50 min in de oven. Lekker als bijgerecht!

Comments


bottom of page