top of page

Hartige taart met courgette en Parmezaanse kaas


Hartige taart met courgette
Hartige taart met courgette

Deze hartige taart vind ik echt een typisch zomers recept, want het is een lichte taart die je heel goed met een salade kunt eten. In de zomer gaat mijn voorkeur eerder uit naar een lichte maaltijd en dan is dit echt ideaal. Door verse munt in de bodem te verwerken krijgt de bodem nog meer smaak. Het is wel het lekkerste om een verse bodem te kopen in plaats van de diepvries plakjes, maar hier kun je het ook mee doen. Je drukt de verse munt een beetje in het deeg en vouwt het deeg een aantal keer en rolt het daarna weer uit. Wanneer je dit niet doet en de munt over het deeg zou strooien brandt het sneller aan.Toevallig kwam ik in de supermarkt een gele courgette tegen en toen dacht ik gelijk, hier ga ik iets mee maken. Dit recept is trouwens geïnspireerd op een recept uit het magazine van Foodies. Het lijkt er op, maar toch is een aantal dingen ander want ik vind de hartige taart zo lekkerder. Wanneer je alleen maar groene courgette kunt kopen is dit natuurlijk ook niet erg. Het is ook niet zo dat de gele courgette heel anders smaakt, het ziet er alleen leuk uit.


Als je gek bent op Parmezaanse kaas dan is dit wel echt een recept voor jou. Er gaat namelijk genoeg in. Heb jij deze heerlijke hartige taart met courgette en Parmezaanse kaas gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten.


Courgette quiche
Courgette quiche

Wat heb je nodig voor 1 taart:

10 gram verse munt

1 verse hartige taartbodem

280 gram aardappels

125 gram crème fraîche

1/2 groene courgette

1/2 gele courgette

200 gram Parmezaanse kaas

1 handje verse rozemarijn


Benodigdheden:

Bakbonen of linzenVerwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Snijd de verse munt fijn en strooi dit over de hartige taartbodem. Vouw de bodem 2 keer op en rol de bodem uit ter grootte van de quiche/taartvorm die je hebt. Zo gaat de verse munt goed in het deeg zitten en krijgt het deeg extra smaak. Vet de vorm in en verdeel het dunne deeg over de bodem en prik gaatjes in de bodem met een vork. Haal de overige randjes deeg weg en leg nu een bakpapiertje op de bodem en leg hierin de bakbonen. Zet de taartbodem nu voor 15 minuten in de oven zodat hij blind kan bakken.


Schil de aardappels en snijd in dikke plakken. Kook deze 8 minuten, en giet daarna af en laat afkoelen. Snijd de courgette ook in dikke plakken. Wanneer de bodem na 15 minuten klaar is verwijder je voorzichtig de bakbonen en het bakpapier. Meng nu de aardappels met de crème fraîche en verdeel deze gelijkmatig over de bodem. Strooi daarover de helft van de Parmezaanse kaas. Leg daarop de courgette en strooi de andere helft van de Parmezaanse kaas erover. Steek nog een beetje verse rozemarijn onder de courgettes.


Bak de taart voor ongeveer 20 minuten in de oven. Kijk na 15 minuten wel even of het niet te hard gaat. De Parmezaanse kaas kan namelijk ineens snel verkleuren.


Serveer de hartige taart direct.
Valenrosa-1.png
bottom of page