top of page

Hartige aspergetaart


Hartige aspergetaart
Hartige aspergetaart

Asperges worden niet voor niets ‘het witte goud’ genoemd. Ze zijn namelijk ontzettend lekker. Het is nu echt aspergetijd en daarom hebben we nog een heerlijk gerecht voor jullie gemaakt met asperges, ham en zalm. Nu hoor ik je denken… ham en zalm? Dit is namelijk een heerlijk combinatie. Doordat je een knapperige bodem maakt en hier de asperges en bosui op legt creëer je een hartige aspergetaart. Wij zijn echt fan van dit recept. 


Wat heb je nodig voor 4 personen:

8 plakjes roomboter bladerdeeg uit de diepvries

800 gram asperges 

6 bosuien 

1 bakje Paturain 230 gram 

5 eieren 

2 eetlepels bloem 

80 gram ham 

handje verse dille 

80 gram gerookte zalm 

zout 

peper


Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. 


Leg 4 plakjes bladerdeeg in een groot vierkant en zorg ervoor dat de hoekjes elkaar overlappen. Druk deze hoekjes goed aan, wanneer het niet goed blijft plakken gebruik je een klein beetje water als ‘lijm’. Leg nu de andere 4 plakjes hier bovenop, ook weer met de randjes een beetje over elkaar. Rol dit uit op een schone werkbank met een beetje bloem tot een groot vierkant van ongeveer 35x35 cm. Wanneer dit is gelukt leg je deze boven op een bakpapier beklede bakplaat. 


Snijd van het hele vierkant 1 cm aan de buitenkant af. Deze leg je vervolgens op de randen van het deeg zodat je een rand creëert die straks de vullen tegenhoudt. Druk deze licht vast. Bak de bodem 15 minuten goudbruin in de oven.


Wanneer de asperges niet geschild zijn moet je dit nog even doen. Snijd de onderkanten van de stengels bosui en snijd alle bosuien in de lengte doormidden. Kook de asperges in water met zout in 6 minuten bijna gaar, want ze krijgen nog meer garing in de oven. Voeg na 3 minuten de bosuien toe. Giet dit af en laat uitlekken. 


Klop de Paturain, 4 eieren en bloem los. Snijd de ham in plakjes en snijd de dille fijn en voeg deze ook toe samen met een beetje zout en peper.  


Verdeel de asperges en bosui om en om naast elkaar over de taart. Het is belangrijk dat je de asperges om de beurt ook wisselt van kant zodat je niet aan één kan alle kontjes hebt. Klopt het laatste ei even los in een bakje en bestrijk de randjes van de taart hiermee met een kwastje of je vingers. Wikkel de plakken zalm tussen de asperges door. En verdeel nu het Paturain/ham mengsel over de asperges. Zet de taart terug in de oven en bak deze 20 minuten verder gaar. 


Serveer de hartige aspergetaart direct.


Valenrosa-1.png
bottom of page